tirsdag den 14. juli 2015

Tirsdag den 14. Juli 2015, Reykjavik

Skrevet af Minna og Svend Erik

Vi startede dagen med et dejligt og alsidigt morgenbord. Vi forlod hotellet kl. 8. Vi kørte mod Reykjavik. Fridrik fortalt en masse, om det vi kørte forbi hele dagen.
Vi kørte forbi en stor alluminiums fabrik, som de importerer råstofferne til. Vi så Perlen på vejen til Reykjavik. Perlen er det ældste af byens reservoirer for varmt vand til opvarmning.

I Reykjavik besøgte vi først Hallgrimskirken, som er et meget imponerende bygningsværk. Den er tegnet af Islands store arkitekt Gudjon Samuelsen. Den er bygget så den ligner basaltsøjler, det tog 40 år at bygge den. Inde i kirken sang vi vores morgensang, der er en formidabel akustik. Orglet har 5.274 piber. Udenfor sagde vi goddag til Leif den Lykkelige, der stod uden for kirken.

IMG_3460 IMG_3463 IMG_3477 IMG_3479

Derefter besøgte vi Rådhuset, som også er en imponerende bygning, hvor der var et enormt reliefkort over Island. Så var der også lige et besøg i Domkirken, her var vi så heldige, at der var et kor, der var ved at øve sig, så der var lidt kræs til øregangene.

Så blev vi sluppet løs i byen, mens Lone tog på Sygehuset for at se til Solveig og Jørgen. Lone kunne meddele at Solveig havde det så godt, hun havde haft overskud til at tage læbestift på.  Derefter var det Musikhuset Harppas tur til at blive indtaget, det er en imponerende bygning, som består af en masse glas og ligner en stor, transparant prisme, den er inspireret af geometri, nordlys og islandsk natur. Den er tegnet af Henning Larsens Tegnestue og islandske- danske Ólafur Eliasson.

Derefter var det tid til, at fortsætte til Mosfellbær, hvor vi fik frokost. Så gik turen mod Pingvellir, hvor vi havde en utrolig flot tur, forbi Hengill og Nesjavellir. På vejen kørte vi en stor del af tiden langs en stor rørledning (ca 25 til 30 km) der fører varmt vand fra undergrunden til opvarmning mv. til Reykjavik.

IMG_3498 P1020189 P1020223

Pingvillir er Islands største seværdigheder, den blev National Park i 1930 og i 2004 kom den på Unescos verdensarvliste. Det var her at Altinget blev stiftet i 930, og her Island blev udråbt til selvstændig republik i 1944. Vi nød først udsigten ud over søen, derefter gik vi ned igennem slugten med de lodrette vægge, hvor vi kom forbi druknehullet , som blev brugt til foretage den kendte hekseprøve på kvinder, der var mistænkt for at være heks, de blev bastet og bundet og kastet i hullet, kom de op, var det bevist at de havde overnaturlige evner og måtte derfor lade livet, kom de ikke op, så var ingenting bevist. Det var en fantastisk flot tur ned gennem slugten.

Pingvillir var sidste stop inden vi nåede frem til Laugatvatn, hvor vi blev indkvarteret på Hotel Edda.

Det var en fantastisk dag.