tirsdag den 21. juli 2015

Tirsdag den 21. Juli 2015, Dettifoss & Krudttønden

Skrevet af Ingrid Nielsen.

I dag blev plan A eller B taget i brug. Vi skulle have pakket kufferten i Laugar og med sidespring slutte i Eigilsstadir. I stedet drog vi ud fra Akureyri efter en dejlig morgenmadsbuffet.
På vej ned til Dronningens vej-gade nød vi udsigten over vandet og talte på krydstogtsskibene som lå ved kaj. De fik nok brug for mindst 52 busser. Fridrik fortalte, at han engang havde arbejdet i Brugsen som vi kom forbi og boede hos sin tante.

 IMG_4037 IMG_4038 IMG_4041

Første stop på turen var Husavik som vi nåede til efter en skøn panoramatur i dalen forbi en tørvegård af bagvej Nr 87. Vi kom i kirke og Lone gik til bageren for at købe dan sker-rugbrød til vores frokost.
Fra Husavik kunne man sejle til Grønland. Det kostede jf. Lone en jet-jager.
Vi kørte videre til et varmere område med drivhuse - øens største producent af tomater, agurker og peberfrugter. Her blev der igen gjort indkøb til vores frokost.
Turen fortsatte via Holasande. Et dejligt hedelandskab med skønne får og lige der midt på heden tabte bussens ene hjul pusten.

P1020675 P1020681 P1020684

Der måt te skiftes hjul. Fridrik fandt den blå kedeldragt, handsker og div. nyttige hjælpemidler frem af bussens gemmer. I et godt team-work anført af Hans og Lorenz blev hjulet skiftet imedens trafikken blev sat på slow så de kunne arbejde sikkert.
Frokosten i Reykjahlid i høj solskin. Fridrik besøgte sin mekanikerven i byen Karl Vidar, men han kunne ikke hjælpe med et nyt dæk

. IMG_4060 IMG_4064 P1020689   

Efter fro kosten kørte vi til Dettifoss. Meget flot og med vandet bragende ned gennem det 100 m brede og 45 m høje vandfald. Vi gik rundt i området og kunne høre bruset.
På vej mod Helvedets køkken kunne vi langs vejen, følge den gamle vej med varder som stadig bruges af vandrere. Helvedets køkken - krudttønden - var igen en spændende oplevelse. En sand farvesymfoni og jorden der hvæsede og spruttede. Lugten ...

Videre til vulkanen Krafla, hvor man har opført et termisk kraftværk. Nedkøler jordens varme vand inden værket kan producere. Vandet - iskoldt - i selve vulkankrateret var skøn dyb-blå og med de brune sider lignede det rigtig land-art-kunstværk.

P1020703 IMG_4098 IMG_4103

Hjemtur syd om Myvatn med lidt gensyn fra turen dagen i forvejen og Fridrik havde panderynker over at bussen var utilpas.
Vi kom alle vel tilbage og Lone og Fridrik fandt til sidst huset hvor en kendt amerikansk skuespiller havde boet.