fredag den 31. juli 2015

Fredag den 31. Juli 2015, Viktoria & Butchart Gardens

Skrevet af Rie og Finn

Vi startede dagen tidlig med afgang kl. 7,15 i flot solskindsvejr og 17 graders varme.

Vi kom hurtig ud af Vancouver og havde mulighed for at køre af flodvejen som bragte os igennem byen Ladner med mange smukke huse og rundt om byen er der mange gartnerier der dyrker forskellige grønsager og blåbær.

IMG_4748 SONY DSC IMG_4765

Vi ankom i god tid til færgen, og kl. 9 var der afgang mod Vancouver Island. Det var et pragtfuld vejr, og vi stod udenfor på øverste dæk under hele turen og kunne nyde synet at af de mange smukke øer vi sejlede forbi. Efter ca. 1,5 times sejlads ankom vi til Vancouver Island og fortsatte derefter til Viktoria, som er øens største by, og hvor over halvdelen af øens indbyggerne bor. Vi fik en kort tur med bussen rundt i byen, hvorefter vi fik 3 timer til på egen hånd til at udforske byen. Vi fik set det store gamle og flotte Empress hotel, en tur op af Government Street, en god frokost, og derefter var vi inde og se Parliaments bygningen som var blevet bygget i perioden fra 1893 til 1897 en utrolig stor flot bygning både ud og indvendig. Derefter gik turen til vort hotel hvor vi lige havde tid til et bad og omklædning inden turen gik til Butchart Gardens.

IMG_4859 IMG_4888 E DSC00502

Her fik vi en rundvisning i en af de flotteste og mest velholdte haver vi nogensinde har set. Haven er bygget op omkring et nedlagt stenbrud og dækker ca. 22 hektar.

Efter at have fået lidt at spise fortsatte vi til en koncert i haven hvor der blev spillet godt country musik af to dygtige musiker. Aftenen i haven sluttede i mørke, med en tur forbi søen hvor springvandet sendte stråler med alle mulige farver op.

En lang flot og oplevelsesrig dag sluttede med en tur i bussen tilbage til hotellet.