søndag den 5. juli 2015

Lørdag den 4. Juli 2015, River Rafting & Edith Cavell

Skrevet af Helle

Efter en rigtig hyggelig aften, hvor vi sad ude og nød aftenvarmen, et glas vin og gode historier, stod vi klar, i høj solskin, til at blive hentet kl. 9.

Vi blev hentet af en skrigende grøn bus fra Jasper Raft Tours og kørt et stykke uden for byen. Vi skulle på raftingtur. På vej derhen var der nogle, der var heldige og se en Grizzly i vejkanten.

Inden vi skulle i bådene, skulle vi have svømmeveste på - og dem der ikke havde "regntøj" med fik et plastikregnslag. Flotte så vi ud, og der blev taget gruppebillede. Vi blev delt i 2 grupper og gik i bådene.

På min båd hed skipperen Logan - en sød fyr, der var god til at snakke og fortælle.

IMG_3480 IMG_3483 IMG_3493

Vi skulle ud på en 16 kilometer lang raftingtur på Atabascha River. Det blev til en pragtfuld tur på 1,5 time. Vi sejlede stille og roligt derudad - kun få gange fik vi vand ind i båden og hver gang det skete, havde vi meget grin af det. Der var rigtig god stemning på båden, og selv de, der havde været let bekymret for turen, kunne smile og være med. Vi så en osprey-rede med unge og et flot sceneri, der hvor mindre vandløb, blandede sig med den store flod. Det flotte var, at tilløbet havde en helt klar grøn/blå farve på vandet og det løb ud i flodens hvidgrå mælkefarvede vand. Det gav et flot mønster. Turen var alt for hurtig slut, vi blev sat af ved breden og kørt til vort hotel.

Her var der frokost på terrassen.

DSC05311 DSC05313 DSC05314

13.30 stod vi klar i vandrestøvler til at blive kørt til bjerget Edith Cavell. Vor egen bus var for stor til at køre på de smalle veje op til bjerget, så vi blev hentet i 2 små busser.

Bjerget Edith Cavell er 3613 meter højt og opnævnt efter en heroisk sygeplejerske fra 1. Verdenskrig.

På bjerget skulle vi vandre, så vi kunne se den flotte Engle-gletsjer. Grunden til den hedder engle-gletsjer er dens form, den ligner en engel med spredte vinger. Vi delte os i flere grupper og gik ture af forskellig længde. Det var rigtig flot at se gletsjeren, gletsjersøen og de store stenbunker som gletsjeren en gang har skubbet med sig. Som altid var der en frodig natur med blomste og træer - og om vi ikke også fik set en meget tålmodig Marmot!

DSC05346 DSC05367 IMG_2228

Sidst på turen blev det overskyet med let regn og der var koldt. Vi har været usædvanlig heldig med vejret, så det gør ikke noget, at vi mærker, hvordan det også kan være.

Den sidste gruppe var hjemme ved hotellet ved 17.30 tiden og så blev der slappet af.

Dagen sluttede med en dejlig aftensmad i restauranten.