fredag den 25. september 2015

Fredag den 25. September 2015, Death Valley

Skrevet af Hans Erik og Else

Efter en dejlig morgen i Yosemite View Lodge startede turen mod Death Valley, via Tioga Pass, en dags rejse mod øst. Turen startede med lidt underholdning, da der havde været natlig besøg på to værelser. En vaskebjørn var på tur efter godbidder.

Vi kørte af rute 120 gennem Yosemite NP. En meget flot tur hvor der var en fantastisk underskoven efter de store skovbrande for 5 år siden. Støt og rolig kravlede bussen op mod Tioga Passet og lige så langsomt blev træerne lavere. Ved et udsigtspunkt på Tioga Road voksede California Schrub Oak (Skrub eller lille egetræ på maks. 3 m).

Olmsted Point, fotostop 2300 m.o.h. fantastisk udsigt, skal ses. Der var udsigt til Half Dom. Vi passerede Tenya Creek River,, der ender ved Vernal Falls. Vi forlod Yosemite NP via Tioga Passet i 3036 meters højde. Trævegetationen blev meget spredt og erstattet af klippeformationer, der er lavet af et meget porøst materiale. Efter en brat nedstigning på 900 meter kom vi til Mono National Forest og Mono Lake, hvor vi havde kaffestop.

IMG_3332-dag14 IMG_3378-dag14 P1010650-dag14

Mono Lake, den ældste sø i USA, er en vulkansk sø, hvor spændende klippeformationer findes omkring søen. Disse klipper er skabt af kildekalk fra vulkanske kilder midt i søen. Søen har været meget større end i dag, men er blevet drænet for vand, fordi LA har tappet de kilder, der forsyner søen med vand. I dag er dræningen begrænset. 90 % af Californiens måger yngler i dette område. Ved Mono Lake var der sne på enkelte tinder af de mægtige Serra Nevada bjerge. Bjergkæden er ca 3500 meter høj.
Fra Mono Lake fulgte vi rute 395 til Bishop gennem The Meadow-dalen i en højde af 2200 m.o.h.

Bjergene omkring denne laaange lige vej er ca. 4000 m.o.h. I Bishop fik vi ordnet indkøb og kørte videre til Keuogh's Hot Spring. En camp med svimmingpool, oprettet i 1919. Svimmingpoolen får vand fra de varme kilder. Det mindede om en gammeldags badeanstalt. Her i Keuogh's Hot Spring sprang nogle i poolen og andre lavede frokost. Efter en dejlig frokost på et dejligt sted kørte vi videre mod Death Valley, og nu var der tid til en "morfar". De der ikke sov så en rudel elk, som vores vakse chauffør Joe gjorde os opmærksom på. Vi passerede også store områder med lava.Vest for byen Lone Pine i Serra Nevada's bjerge ligger det højeste bjerg Mt. Whitney på 4421 meter. Endelig kørte vi ind på rute 190, der førte os til vores endestation Furnace Creek Ranch. Vi kørte ind i Mojave ørkenen.

P1010611-dag14 P1010626-dag14 P1010642-dag14

Nu er bjergene omkring ørkenen kalk/sandsten og dalen sand. Kl. 16.30 kørte vi ind i Death Valley, USA's største nationalpark på 1,7 mill. hektar. Vi lavede et enkelt fotostop ved mindestenen over Fader Crowley. Flotte slugter, lagdelte bjerge med mange farver, især røde farver der stammer fra jernforbindelser. Et landskab af vulkansk oprindelse. Vi kørte på tværs af Death Valley fra 1415 m.o.h. til - 30 m. u. h. Det var et farvespil uden lige.

Kl. 18 var vi ved vores hotel Furnace Creek Ranch, hvor vi trådte ud i 45 graders varme. Det er altså varmt, meget varmt og vi fik endda lov til at sidde udenfor og spise BBQ. En dejlig afslutning på en fantastisk køretur.