mandag den 21. september 2015

Mandag den 21. September 2015, San Francisco

Skrevet af: Leif og Esther

Efter Elsebeths uheld i går var vores første tanke at finde ud af, hvordan hun havde det. Synnøve og Lone var der allerede og de have skaffet en kørestol, så Elsebeth havde mulighed for at deltage i dagens program.

Dagen bød på sightseeing i San Francisco. Vores lokale guide, Bea, fortalte bl.a. om San Franciscos voldsomme jordskælv i 1906 og igen i 1989, hvor mange blev dræbt og mange bygninger blev ødelagt. En del af San Franciscos 121 km2 er opdæmmet land og der er ca. 840.000 indbyggere.

San Francisco er bl.a. kendt for sine stejle bakker, hvilket vi fik at føle fra morgenstunden. Konditionen kom på prøve, da første stop var Lombard Street, der er kendt for en strækning på ca. 400 m med 8 hårnålesving, hvorfor den har fået betegnelsen "den mest snoede gade i verden". Lone fortalte, at der er 249 trin op og 251 trin ned ad gaden, hvilket fik pulsen op og gav sved på panden hos de fleste. Gaden var smuk med de ca. 2.000 Hortensia, der er plantet i området.

2-dag10 3-dag10 4-dag10

Inden vi kørte til Golden Gate Bridge, stoppede vi ved Palace of Fine Arts, der blev bygget til Panama-Pacific Expostion i 1915 med det formål at udstille finere kunst. Der står kun nogle få, men meget smukke bygninger/monumenter tilbage efter jordskælvet i 1989. Bygningerne står tomme og området anvendes idag i forbindelse med bryllupper og events.

Dagens højdepunkt for mange var traveturen over verdens vel nok bedst kendte hængebro, Golden Gate Bridge. Broen åbnede for trafik den 28. maj 1937. Den er 2,7 km lang og vejer knap 805.000 ton. Vejret var perfekt - fuld sol, 33 gr. og klart vejr, så det blev en rigtig fin tur for os. Da vi nåede Vista Point fik alle en badge med "I crossed the Golden Gate Bridge" og en brochure om broen, der var stemplet SEP 21 2015.

8-dag10 10-dag10 18-dag10

Vi kørte igennem det hyggelige Sausalito, der er et meget populært område med store yachts og fine husbåde. Frokosten blev indtaget på In n' Out Burger - burgere, der er tilberedt på den "sunde" måde - dog stadig inkluderet "hoftecreme".

Vi kørte tilbage over Golden Gate Bridge og indledte vores rundtur i byen, hvor vi så Bay Bridge, der har kørebaner i to dæk, (det nederste ud af byen og det øverste ind til byen), området Californien, China Town, Union Square, Castro District og udsigtspunktet Twin Peaks. Vi fik et "two million dollar view" over San Francisco. En tur med en af de kabeltrukne sporvogne blev en fin afslutning på dagens program. Vi sluttede dagen af med laks og Tiramisu på Cioppinos.