torsdag den 17. september 2015

Torsdag den 17. September 2015, Hearst Castle

Skrevet af: Leif og Esther

Klokken 08.00 var bussen pakket og alle klar til afgang. "Mange tak - kom igen" stod der på skiltet, da vi forlod dejlige Solvang efter at have mødt nogle fantastiske mennesker med danske rødder, der alle havde været med til at give os nogle minderige oplevelser fra Solvang og omegn.

Kursen blev sat mod Hearst Castle. Området, vi kørte igennem, var meget tørt og det er nødvendigt at supplere med foder til kreaturerne, da der ikke er nok foder på markerne. Flere steder er markerne omlagt til vinmarker - bl.a. Santa Rita vinområdet.

Lone fortalte om Californiens historie og vi lyttede til "Happy trails", "On the road again" og "California girls", mens vi fortsatte turen mod Hearst Castle.

2-dag6 5-dag6 7-dag6

Lone gav en info om Hearst Castle, inden vi nåede frem: "Aviskongen William Randolph Hearst var en livsnyder med mange penge. I 1919 begyndte byggeriet af Hearst' drømmebolig og det varede 28 år, inden byggeriet var færdigt. Hearst inviterede skuespillere, filmstjerner , politikere og andre kendte til Hearst Castle for at få nyheder til sin avis. I 50 år brugte han ca. 1 mio. om året på slottet, (han indsamlede bl.a. antikviteter fra hele verden - dog hovedsagelig fra Spanien og Italien). Han døde i 1951, 88 år gammel".

Da vi nåede til Hearst Castle centret, blev vi transporteret i en af centrets egne busser til toppen af bjerget, hvor slottet lå. Vi blev vist rundt af en guide og så pejsestuen, spisestuen, billard stuen, samtalestuen og sluttede af med en lille stumfilm i biografen. Det mest bemærkelsesværdige ved rundvisningen var, at der var Heinz ketchup + sennep på spisebordet sammen med papirservietter - Hearst kunne lide det lidt simple og enkle. Guiden oplyste, at der havde været over 40,5 mill. besøgende efter familiens donation af stedet til staten i 1958. Huset indeholder 111 rum, hvor de 38 er soveværelser. Der var yderligere 3 huse på området, der blev brugt som gæsteboliger. De omkringliggende omgivelser var mindst lige så imponerende som selve slottet. Vi sluttede besøget af med at se den indendørs pool, der består af ikke mindre end 1 mio. Murano glasklinker og mange er belagt med bladguld. Et helt igennem imponerende og ubeskriveligt besøg.

14-dag6 22-dag6 28-dag6

De rød- og hvidternede duge kom på bordet ved "The William Randolph Hearst Memorial State Beach", hvor frokosten blev nydt med udsigt over havet.

Turen gik videre til Visat Point, (Piedras Blancas), hvor vi så masser af søelefanter. De ældste og største hanner slappede af i sandet, mens de unge hanner prøvede kræfter mod hinanden og ind imellem tog en dukkert i havet for at blive kølet af, (se evt. www.elephantseal.org, hvor der er mulighed for at følge livet på stranden).

Vi nærmede os Salinas og kørte gennem et stort område, hvor der dyrkes artiskokker, broccoli, blomkål, spinat og salat. Området producerer over halvdelen af USA's samlede produktion af disse grønsager. Arbejdskraften er hovedsagelig Mexicanere.

Forfatteren og Nobelprismodtageren John Steinbeck, der bl.a. har skrevet "Vredens Druer" og "Et mægtigt gilde", voksede op i Salinas.

Vi nåede frem til vores hotel, Holiday Inn Express i Seaside Monterey og sluttede dagen af med en super lækker middag på restaurant Chili.