onsdag den 16. september 2015

Onsdag den 16. September 2015, Solvang

skrevet af Esben og Kirsten

Vi gik til morgenmad på Green House kl. 7:30, og det tegnede til sol. Der er lækker morgenmad, og der er god gang i rugbrød, ost og yoghurt + masser af dejlig frugt.

Efter morgenmad gik vi gennem Solvang forbi teater og brandstation og hen til Elverhøj Museet. her blev vi modtaget af Esther (Knuds datter) og Knud var der også. Esther fortalte om Solvangs tilblivelse, og museet viser en masse billeder og effekter omkring dette emne. Der er et meget fint grønt køkken med malede blomstermotiver på skabslåger. Der er mågestel , jernkomfur, værktøj fra Maries mand, model af Solvang, tønder-kniplinger, kgl.figurer og rigtig meget andet. I butikken kan man bl. meget andet købe H C Andersen eventyr og forskellige danske papirklip. Juleplatter står til 40 - 80 USD også i selve byen. Det er noget anden pris end i dk.

6-dag5 13-dag5 14-dag5

Derefter gik vi til Copenhagen House - en butik med meget forskelligt dansk design - alle de dyre varer - nice to have (ikke så meget need to have).

Alle styrede nu forventningsfuld mod chokoladefabrikken (får man mon smage?) Men der var ingen kære Ingeborg, selvom om smagsprøverne lå for næsen af os alle. Vi

tog så den "tunge vej" (uden chokoladekick) til Missionsstationen. Der ligger 21 af slagsen langs Californiens vestkyst. Det er spaniolerne, der har bygget disse steder for at gøre indianerne kristne. Vi skulle ha` rundvisning af to gamle frivillige guider. Den ene var meget god,- men den anden...? (var nok lidt for "brugt")

25-dag5 26-dag5 27-dag5

Vi var nu blevet trætte og sultne, men så kom Lone og bussen heldigvis, og vi kørte ud til en park for at spise frokost (Jullien Park). Hurtigt har Lone slæbt kasser - duge - siddepuder og mad ud af bussen. Og vupti ! Så står der et frokostbord med brød og grønt og pålæg og ost - og vupti, så kom der mere brød til de sultne sjæle! Bespisningen var fuldendt og rigtig vellykket. Tak for mad.

Efter frokost kørte vi til Lake Cachuma, som giver vand til Solvang. Søen er meget indskrænket på grund af tørke (ingen regn i 4 år) - og det sidste år er den sunket 20% - så det er ret kaotisk for befolkningen. Her ved søen fik vi kaffe og kage til den store guldmedalje. Det var rigtig hyggeligt - og vejret har været flot hele dagen 30 gr. ca.

31-dag5 32-dag5 33-dag5

Hjemturen gik forbi "Maverick Saloon". En rigtig bar i gl. cowboystil. I loftet kan man sætte en dollarseddel, så man har penge til man kommer næste gang. Lone havde nok sat en del dollarsedler sidst, hun var der. Hun gav nemlig en omgang til hele "striben".

Efter hjemkomst er der tid til Pool eller bytur. Og i aften mødes vi 19:30 på vores dejlige spisested her i Solvang.

Tak for en dejlig tur i dag.