søndag den 27. september 2015

Søndag den 27. September 2015, På vej til Grand Canyon

Skrevet af Ove og Marianne

Så er vi nået til en af de lange køredage. Vi forlader Furnace Ranch i Death Valley kl. 8 i en temperatur der siger: 34 grader - nærmest køligt efter at have toppet med 46.1 i går. Turen går mod Grand Canyon!

Vi vinker og synger farvel til et fantastisk landskab og kører i lang tid gennem et meget fladt område med smukke bløde bjerge i den fjerne baggrund. Langs vejen ser vi brunrosa vækster, der står og pynter. Pludselig løber en coyote over vejen, men ellers ser vi ikke meget liv omkring os. Det er søndag, og Lone har en lille speak over temaet, hvor der er vilje, er der vej.

Efter en times tid er vi i Pahrump, som er den nærmeste by til Death Valley. Det er her man køber ind, går i skole, får lægehjælp osv. Vi køber også ind til frokost, får en kop kaffe og strakt benene. Afsted igen ad spillefuglenes vej mod Las Vegas, som også kaldes SIn City og mulighedernes by. Pludselig ud af ingenting ser vi Las Vegas i det fjerne. Vi kører rundt om byen, men må have et ordentligt besøg til gode til efter Grand Canyon.

DSC01094 P1010785 P1010795

Da Hoover Dam skulle bygges skulle arbejderne have et sted at bo. Det blev Boulders City, som egentlig skulle have været en midlertidig by, men som blev så populær, at den stadig står. Vi fik et flot kig ned til Lake Mead og kørte over Hoover bridge. Pludselig skifter naturen karakter. De første røde bjerge dukker op, og der er enkelte hvirvelvinde i det fjerne. Vi er startet på en lang indkørsel til Grand Canyon og kan konstatere, at vi i dag har kørt i tre stater: Californien, Nevada og nu Arizona.

Kingman City er dagens frokoststed. Det er meget velvalgt. Byens band skal nemlig holde koncert på plænen ved siden af os. Så de øver sig, mens vi spiser. Meget hyggeligt. Et stenkast derfra besøger vi et museum over Route 66. Ikke overraskende viser det sig, at den legendarisk rute oprindelig var en 'indianertrail'. De havde lang tid før os benyttet ruten. Ruten er i dag 3940 km lang og går fra Chicago til Los Angeles blandt andet via Oklahoma. Den blev taget i brug som vej i 1938.

P1010796 P1010801 P1010806

Vi kører gennem byen Williams og nærmer os Grand Canyon - et vidunder af dimensioner. Faktisk et af verdens syv naturvidundere. Anastasi indianerne levede her for mange år siden. Ialt 11 indianerstammer har haft dette vidunderlige område som deres hjem. Men det er long ago. I 1905 blev det første hotel bygget, men før det var John W. Powell på en halsbrækkende ekspedition langs hele Coloradofloden. De sejlede i en helt utæmmet brusende flod for at opdage, hvad der gemte sig langs floden. Vi fik en meget livagtig oplevelse af, hvordan deres sejlads havde været, da vi så en Imax film om Grand Canyon og deres ekspedition. Sikke nogle seje gutter med et enormt vovemod. Filmen har virkelig skruet op for forventningerne til morgendagens tur.

Indlogeret på Best Western hotel i rigtig god standard. Dejligt ovenpå en lang køretur. Alle turner tidligt ind for at være fuldstændig klar til imorgen kl. 5.30, hvor der er afgang fra hotellet til lufthavnen. En ny spændende dag truer.
Fakta om Grand Canyon: længde 446 km, maximal bredde 29 km og dybeste sted er 1,6 km.