søndag den 20. september 2015

Lørdag den 20. September 2015, Napa Valley

Skrevet af Søs og Frede

Afgang fra hotel Holiday Inn kl. 8.00 ad hovedvej 101 mod Napa Valley.

På første del af turen var der marker med grøntsager. På en af markerne blev der sprøjtet fra en helikopter. Det var jo søndag, så var der jo ingen, der arbejdede. Senere blev det mere bjergområde med skovbevoksning.

Lone tildeler sig selv taletid om søndagen, og den benyttede hun til at fortælle om valget af vores morgensang og uddybe indholdet/teksten i sangen. Sangen er skrevet af en dame i Esbjerg i forbindelse med, at hendes mand var uhelbredelig syg.

På vej til Napa Valley passerede vi Silicon Valley og San José, som er et kraftcenter for IT-nørder. Nappa Valley (48 km. lang og 8 km. bred) står kun for en lille del af Californiens vinproduktion, men dalens 240 vingårde satser på kvalitet frem for kvantitet og Napa leverer USA's dyreste vin.

0-dag9 1-dag9 6-dag9

Vores besøg gjalt vingården V. Sattui, der er beliggende i bunden af dalen. Vingården har været i familien Sattui's eje siden 1885 og er de sidste 5 år kåret som bedste vingård i Napa Valley. På vores vej til V. Sattui passerede vi Robert Mondavi Winery, en vingård på 200 ha., hvor kronprins Frederik har stået i lære. Straks efter ankomsten til V. Sattui gik Lone på indkøb, og i løbet af en halv time var alt klar til en lækker frokost med masser af delikatesser og god vin.

Ved oprydningen var Elsebeth så uheldig at falde og kom til skade med knæet. Så var der vinsmagning. Vi fik præsenteret og smagt på 2 hvide og 3 røde vine og til slut en 130 år gammel madeira. Efter vinsmagningen fik vi en kort rundvisning.

Så var der afgang til San Francisco, men vi skulle lige forbi et område, der hedder Muir Woods beliggende i Golden Gate National Park, hvor der vokser Redwood træer.

10-dag9 16-dag9 21-dag9

Redwood træerne vokser 4-5 stk sammen i familieringe. De kan blive op til 115 m høje. I det område vi gik, var træerne mellem 500 og 800 år gamle og omkring 75 m høje. Vi så en skive af en træstamme, hvor der var markeret, at det var "født" i 909. Det var med møje og besvær, vi nåede til området. Det sidste stykke vej var ene serpentinersving på en smal vej uden autoværn og med slugter ved siden af. Joe, vores chauffør, klarede udfordringen på glimrende vis.

Bagefter gik turen så til San Francisco med tur over Golden Gate i aftenbelysning.

Vi nåede frem til vores hotel, Holiday Inn, kl. 20.00 og ikke som programsat kl. 17.30. Kufferterne blev hurtigt placeret på værelserne, hvorefter turen gik til Pompeis Grotte i Fishermann Wharf, hvor vi fik en dejlig middag.

Tak for en rigtig god, men lang dag, hvor temperaturen nåede over 30 grader.