lørdag den 19. september 2015

Lørdag den 19. September 2015, Monterey Bay

Skrevet af Annie og Kent

Kl. 08.35 var der afgang fra hotellet - der var sol fra en skyfri himmel. Vi styrede mod Monterey Bay.

Undervejs kom vi forbi en plads hvor der hver lørdag - viste det sig - er træf for gamle og spændende biler. Lone tog en hurtig beslutning og dirigerede vores chauffør Joe ind på pladsen, så vi lige kunne nyde "udstillingen" - vi fik 15 min.

Vi kørte herefter ad Cannery Row - et tidligere arbejderkvarter, men som nu var et dyrt og attraktivt sted - priser fra 2 mio. US Dollars og opefter. Vi blev sat af henholdsvis 4 km. og enkelte 2 km. fra Monterey Bay Aquarium, hvor vi så kunne gå langs havet hele vejen - en dejlig gåtur. Her mødte vi en "hundelufter" med en lille hund med hat og solbriller - nåede dog ikke at tage foto.

Langs stranden var der placeret en del bænke - bænke som var doneret af private, som havde en eller anden anledning - f.eks. til minde om ...... I Monterey Bay Aquarium gav Lone og Synnøve en guidet rundtur - et spændende akvarium - en god tur.

16-dag8 17-dag8 18-dag8

Akvariebygningerne var oprindelig en sardin fabrik, men p.g.a. overfiskning forsvandt sardinbestanden i slutningen af 40'erne, og der var ikke længere brug for en fabrik til forarbejdning af sardiner. Fabrikken blev omdannet til akvarie med bl.a penge fra David and Lucile Packard fonden. Vi sluttede besøget med en frokost, som bl.a bestod af en fiskesuppe serveret i et specielt brød, formet som en skål.

Herefter gik turen ad 17-Mile Drive langs kysten mod Pebble Beach - en rigtig smuk tur med flere fotostop undervejs. På 17-Mile Drive er en del mondæne/dyre villaer med tilhørende 3 golfbaner. Bl. a. lavede vi stop ved Spyglass Hill Golf Course - en spændende bane lige ved stranden - med det fineste sand.

20-dag8 22-dag8 23-dag8

Langs ruten groede en del Lone Cypresser - ca. 250 år gamle. De kan blive op til 300 år.

I Carmel by the Sea gjorde vi holdt ved et center, hvor der var mulighed for at se sig omkring - bl.a. var der chance for at se hunde med forskellig påklædning - Carmel by the Sea er berømt for at gøre meget for hundene - f. eks. har flere restauranter også et menukort for hunde.

Herefter gik turen tilbage til hotellet, hvor vi ankom kl. 17.45.

Aftensmad på El Torito - en mexicansk restaurant.