tirsdag den 29. september 2015

Tirsdag den 29. September 2015, Vandretur i Grand Canyon

Skrevet af Poul og Elsebeth.

Vi stod op til endnu en dejlig morgen med masser af solskin. Vi fik lækker morgenmad med alt hvad hjertet kunne begære. Afgang med Joe kl 8.45. Vores frokostmadpakker var ikke klar, så dem ville Joe komme med til frokost.

Morgensangen blev sunget i bussen og snart var vi ved The Bright Angel Lodge, hvor en af de nemmeste nedgange var.

Vi blev inddelt i 3 grupper.
- Gruppe 1 ville gå hele vejen ned til 1 1/2-Mile Resthouse -2,4 km. 1745 m ned.
- Gruppe 2 skulle gå ned, så langt de ville og så vende tilbage.

DSC01267 DSC01271 IMG_3860

Det blev en dejlig tur med mange stop for at indtage den storslåede tur. Der blev standset op for at betragte en fragt af fornødenheder til overnatningstederne længere nede i canyonen . Al varerne var læsset på otte muldyr .Et pragtfuldt syn .

Alle synsvinkler på nedturen blev kommenteret og betragtet med stor underfundighed. Det blev en tur ned, som alle kunne nyde i den behagelige hastighed. Opturen blev derimod mere besværlig, da man skulle op ad de samme trapper , som havde været lette at gå ned ad. Dog alt i alt en skøn skøn tur.

- Gruppe 3 bestod kun af Elsa og undertegnede. Vi gik i begge retninger langs rimkanten og nød de fantastiske udkigssteder

Vi så bl.a. en række muldyr læsset med forsyninger, der skulle bringes helt ned. Senere kunne vi skimte dem på trailen MEGET langt nede og meget små. Folk begyndte at arrivere ved 11.30 tiden.

Vi fik udleveret madpakker og vand.

IMG_8917 IMG_8921 IMG_8965 P1020038

Afgang med shuttlebus (de røde busser) ved 1230 tiden. Ingen andre busser eller biler må køre her i nationalparken. Kørte til Powel Point, hvor vi spiste vores frokost med en utrolig kulisse i baggrunden. Gik til Hopi Point og ser det ene flotte view efter det andet.

Vi tog bussen til Pima Point. En meget frisk og humoristisk buschauffør, som vi sang for. Han takkede for sangen, men vi skulle ikke gøre det igen, for han kunne ikke høre sit "kaldeapparat". Vi gik til endestationen Hermits Rest 1 1/2 km. Undervejs stod vi ved et flot view og holdt 2 minutters stilhed, hvor vi bare skulle nyde det, indånde duften og gemme indtrykkene på vores "harddisk".

Tog bussen tilbage til Grand Canyon Visitor Center, hvor Joe ventede med bussen og vin.

Gik ud til Rimkanten og nød et glas vin. Vi fik taget de sidste billeder og turen gik tilbage til vores hotel ved 17 tiden. Får igen set en del elk/waitipi hjort.

Atter en dag med masser af indtryk og fantastisk natur.