fredag den 4. juli 2014

Fredag den 4. juli 2014, Jasper Pocahontas – Magline Lake

skrevet af Inger Marie og Boje.

Efter en dejlig morgenmad på Pocahontas Cabin kører vi en flot tur til Magline Lake, hvor vi skal have en guidet sejltur. Undervejs fik vi historien om sygeplejersken Edith Cavell, som fik et bjerg opnævnt efter sig, og havde et par fotostop, med skønne udsigter. Vi fik en pragtfuld sejltur på Magline Lake over til øen Spirit Island ” Åndeøen”, hvor vi fik en lille gåtur og mulighed for at fotografere.

Magline Lake er en sø i Jasper Nationalpark. Den er berømt for farven på dens vand, de omkringliggende toppe, de tre gletschere der er synlige fra søen og Spirit Island , et af de mest fotograferede steder i verden. Søen ligger syd for Jasper by. Der tilbydes sejlture på søen til Spirit Island fra forår til efterår. Den 44 km lange Skyline Trail, den mest populære, højeste og over trægrænsen, multi-dages vandretur, begynder ved Maligne Lake og slutter i nærheden af byen Jasper. Man skal søge om tilladelse før vandreturen.

Maligne Lake er ca 22,5 km. lang og er 97 m på sit dybeste punkt, i den sydlige ende af søen. Maligne Lake er fodret og drænet af Magline River, som kommer ind i søen på sydsiden, nær Mount Unwin og dræner søen mod nord. Maligne Lake, samt Maligne River, Maligne Mountain , og Maligne Pass , tager sit navn fra det franske ord for ondartet eller ugudelige.

IMG_0178 IMG_0181 RIMG0568

Søen var velkendt for First Nations i området, herunder Samson Beaver , der kaldte den Beaver Lake. Han tegnede det første kort af søen og ruten til det for Mary Schaffer i 1907. Mary Schaffer udforskede meget af Rocky Mountains-området. Hun tog dertil i 1908, med hjælp fra Samson Beaver kortet sammen med sin rejsefælle Mary Adams og Billy Warren og Sid Unwin.

Mary Schaffer vendte tilbage i 1911 for at kortlægge søen. Hun har også opkaldt flere af bjergene.

En historisk bygning ved søen er Boathouse, bygget af Donald 'Curly "Philips i 1928. Herfra startede den første Maligne Lake Tour båd Leah opkaldt efter Leah Samson, hustru til Samson Beaver). Philips boede i sit bådehus indtil sin alt for tidlige død i en lavine i 1936. Den historiske bygning er vedligeholdt af firmaet Maligne Lake Tours.

Bjergene omkring Magline Lake er meget forskellige i deres sammensætning.

Efter en frokostpause kørte vi til Magline Canyon, hvor vi gik en fantastisk tur på ca 4 km langs et vandløb, klippeformationer og mange forskellige vandfald i bunden af en kløft. Der var helt særlige tykke mosbeplantninger, Tigerliljer, Albertaroser og andre spændende planter.

Under dagens køreture så vi igen den sorte bjørn og en gruppe ”frikadellefår”