tirsdag den 22. juli 2014

Tirsdag den 22. Juli 2014, Helvedets Køkken

Skrevet af Hanne & Aage

Efter en fantastisk solskinsdag i går, var der afgang kl. 8.15 mod nye oplevelser. Turen over fjeldene var med varieret vejr og udsigt, men vi tror at vores morgensang havde positiv indflydelse på vejrguderne.

Turen blev krydret med FRIDRIK-SAGAEN. Fridrik fortalte både om sin barndom og sit spændende voksenliv, lige fra messedreng - lærer/skoleleder - tale/hørepædagog og om at være guide og chauffør.

Undervejs til Sigurgeirs fuglemuseum, var vi så heldige at se og fotografere Islomen, en fantastik flot fugl. På museet blev vi delt i to hold. Fridrik fortalte om motorbåden Sleipner, som blev bygget i Norge i 1930. Den blev brugt til både person- og varetransport frem til 1977. Lone fortalte om fuglemuseet og om Sigurgeir Stefansson som var ophavsmand til museet. Han omkom ved en drukneulykke på Myvatni i 1999. Familien har videreført hans drøm om at bygge et hus til hele hans store samling af æg og udstoppede fugle. Museet blev indviet i 2008, en flot og interessant udstilling med ca, 300 fugle . Området ved Myvatn må være alle ornitologers store drøm.

IMG_0634 P1060277 IMG_0655

Derefter gik tur igennem termalområdet Namafjall, hvor vi havde et fotostop (rød lava). Turen går videre til Krafla, forbi et kraftværk og op til kraterne ved Leirhnjúkur. Frokost "do it your self" i det frie. Herefter en vandretur mellem lavasten, kratere og boblende, stinkende "kiselsuppe". En fantastisk flot tur både for bevægapparatet og for øjet. Med garanteret mange flotte fotos. Årsagen til de seneste udbrud fra 1975 til 1984, mens at være borehuller, som blev lavet i forbindelse med bygningen af kraftværket.

P1060277 IMG_0647 IMG_0650

Næste stop Helvedes køkken. Et stort område med store stinkende og boblende ca, 100 grader varme mudderpøle. Svovllugten var ekstrem både fra mudderpølerne og de varme dampende "tuer", men bortset fra det et storslået syn.

Kørte gennem Islands "ørken" til europas største vandfald Dettifoss, nok det største vandfald vi har set, men ikke det smukkeste. Området består af 3 vandfald, vi så de 2 og Dettifoss er den største med en bredde på ca 100 m og et fald på 44 m. Et flot syn trods det mudrede vand.

P1060337 IMG_0697 P1060369

Turen fra Dettifoss til næste overnatningssted Egilsstadir gik gennem mange smukke områder. Varierende fra ørkenlandskab, grønne dale med smukke vandfalde til sneklædte fjeldtoppe.

Dagen slutter med en dejlig middag på hotel Edda og flot udsigt over solbeskinnet Egilsstadir.