søndag den 20. juli 2014

Søndag den 20. Juli 2014, På hesteryg

Skrevet af Kirsten & Bent Misfeldt

P1060047I dag vågner vi til pænt vejr, det tyder på solskin. Det trænger vi til og synes også vi fortjener det efter gårsdagens regnvejr.

Vi er delt i 3 hold, hvor de to skal ride ca. 1-2 timer, et hold af gangen, og den tredie gruppe kan så vandre imens.

Efter morgenmaden går den gruppe der skal ride først til hestefolden for at få en kort introduktion og blive indviet i ridekunstens mysterier. Vi har selvfølgelig pakket og gjort klar til afrejse, så alt skulle køre i olie.

De der ikke skal ride følger også med for at fotografere eller heppe på det første hold. Vi bliver udstyret med ridehjælme og er ved at være klar til at komme af sted. Desværre indtræffer der et uheld, så vi bliver forsinkede, men af sted kommer vi med Synnøve som med ridder og og to piger fra rideskolen.

Jeg er med på hold 1 og Bent på vandreholdet ( hold 3). Det er ca. 20 år siden jeg sidst har siddet på en hest, så jeg er spændt på udfaldet, men det går fint og jeg finder hurtigt rytmen. Det er en stille og rolig tur langs med vandet og op i bakkerne af ridestier, som hestene kender.

IMG_0499 IMG_0515 IMG_0517

Dejligt solskin varmt i vejret og vi ser rigtig mange fugle og blomster. I dag er vejret også klart så vi kan se toppene på bjergene og den sne der stadig ligger som tunger ned af siderne.

Det meste af ride turen forgår i skridt, men vi prøver også et lidt hurtigere tempo og og en smule tölt inden vi igen er ved folden og overlader hestene til næste hold.

IMG_0500 P1060045 IMG_0511

Ikke rytterne gik en tur langs vandet, og så det spændende fugleliv, og så også en række landbrug på den anden side af fjorden. Ligeledes kunne vi observere vore rejsefæller til hest i det fjerne i flere omgange.

Også ridegruppe 2 havde en god tur, og snart var vi alle samlet til afgang efter en let frokost.

Måske skulle vi på Hvalsafari, men så kom der meldinger om tyk tåge på havet med meget lille sigtbarhed.

Friedrich kørte med vanlig elegance bussen til Akureyri, gav os en guidet sigthseeing og kørte så til vores nye EDDA hotel.

P1060070 IMG_0547 P1060077

Eftermiddagen fri, det gav anledning til besøg i den Botaniske have, og lille bytur.

Kl. 17. var der mulighed for en gratis Harmonika koncert i Akureyri kirken, -klassisk koncert.

Lone fortalte om kirken og fremhævede de smukke glasmosaik vinduer, hvoraf vinduerne i koret var en gave fra Cumberland.

Dagen sluttede med storslået middag på hotellet efterfulgt af sang og musik aften i et af de tilstødende lokaler.