tirsdag den 8. juli 2014

Tirsdag den 8. Juli 2014, Den Danske Kirke i Calgary

Skrevet af Karen Margrethe og Helge.

Kl.9.40 afgang fra hotellet i flot solskin. Lone forklarede atter reglerne for hestevognskørslen i aftes. Vi mødtes med pastor Charlotte ved den danske kirke i Calgary. Vi blev først vist rundt i nabohuset, som bruges til søndagsskole. Her i ferien er der flere aktiviteter for børnene. I dag var der 7 børn. Det er den tidligere præst, der leder dette.

I kirken fortalte Charlotte om oprettelsen af kirken i 1932, som på daværende tidspunkt lå i den anden ende af byen. Der er løbende foretaget udvidelser og forbedringer af kirken og alt laves først, når der er indsamlet penge til det. Ligeledes hørte vi om medlemmernes sociale engagement.

IMG_0288 IMG_0291 DSC_0618

Vi sang: Nu titte til hinanden. Charlotte holdt en kort andagt, velsignede vores hjemrejse og vi bad Fadervor. Vi sluttede i kælderen med kaffe og kage (købt hos Hutteritterne). Der blev holdt takketale til Joe og Pat. Jens tog vi afsked med i aftes.

Herefter kørte vi med Peter (præstens mand) som vejviser til den tidligere kirke og præsteparrets bolig. Da vi kørte mod lufthavnen gav Lone et kort resume af vores oplevelser. Hun takkede alle for at have deltaget i de daglige gøremål og specielt fotogruppen, der ihærdigt har arbejdet i den sparsomme tid, som var til rådighed.

Kl. 12.45 ankom vi til lufthavnen og tog afsked med vores gode chauffør Joe. Vi havde kørt 4656 km, Bente gættede næsten rigtig og vandt dermed to viskestykker.

En lang tur gennem sikkerhedskontrollen så det blev til en hurtig sandwich og vand inden vi gik til gaten. Der blev serveret mad og drikke i flyet og kl. 19 blev lyset slukket og vi skulle prøve at sove. Kl. 6 blev vi vækket og fik morgenmad inden vi kl. 8 fik en ublid landing i Amsterdam. Vi tog afsked med Janne og kom med det planlagte fly og landede kl. 10.40 i Billund.

Mens vi ventede på bagagen, fik vi sagt farvel og på gensyn i Haderslev den 8. september, husk der er tilmelding senest 11. august.