fredag den 12. juni 2015

Fredag den 12. Juni 2015, Myvatn & Dimmibougir

Skrevet af Margit & Viggo Schmidt

I Dag var det sidste dag på det det dejlige sted Skjaldarvik med hestene og den kreative madmor med alle de fine detaljer og speciellle bodækning og fine retter.

Turen gik tilbage via Akureyri hvor vi var i går kørte over en bro som sparede os for ca 50 km ovre på østsiden hvor vi holdt et kort stop og så over mod Akureyri og Skjaldarvik

Lupinerne myldrer nu frem alle steder og er ved at stå i blomst.

I dag er vi heldige med vejret. Der er solskin , som vi ikke har været forvendt med, det var en flot køretur op langs fjorden og ind mellem bjergene og tværs over halvøen med højslette-hede frem til Gudevandfaldet. Her sang vi morgensang til tonerne af vandfaldet. Formiddags kaffe ved bussen.

_PHG7645 _PHG7663 _PHG7677

Mod Myvatn hvor der er en del skov, som Fridrik siger.

Myvatn betyder myggesøen. Fotostop ved Myvatn med lavaskulpturer , blåt og turkis vand , utroligt smukt.

Vi ankommer til Dimmuborgir til frokost temperaturen er ca 5 gr. men vi kunne sidde ude i solen i læ og der var ca 15 gr .

Efter frokosten skulle vi på vulkanen og blev kørt ud til opstigningsstedet. Vi gik til toppen, som er ca 450 m over havets overflade. Ca. halvdelen gik ned ad igen og blev overladt til Fridrik som kørte tilbage til Dimmibougir.Her gik vi tur mellem lavaskulpturerne, resten fortsatte rundt på krateret op i ca 520 m højde, der var godt sus i den i den højde. Turen ned var i det løse lava, så det var med at holde tungen lige i munden. Resten af turen var gennem lavaslottene , hvor der var historier om trolde og det var kun fantasien der satte grænser for de figurer man kunne se i alle de formationer , der var i turen . Hele vejen rundt var ca 6 km lang.

_PHG7695 _PHG7737 _PHG7752

Naturen er igen helt unik og ubeskrivelig, men jeg tror de fleste har taget så mange billeder at det er overflødigt .

Vi kørte tilbage til hotel Edda i Storitjanir, da der var sket noget med bookingen et andet sted, men her er dejligt, svømmepool, fin udsigt og en dejlig middag har vi fået.

Tak for gode oplevelser.