lørdag den 6. juni 2015

Lørdag den 6. Juni 2015, Reykjavik

Skrevet af Ulla & Herman

Efter en god nats søvn står vi op til solskinsvejr, det tegner godt for dagen. Efter morgenbuffet kører vi med Friederic som chauffør mod Hallgrimskirken. Vi kommer fobi bl.a. Universitetet, sygehuset og det Nordiske Hus. Vi får mange informationer om Rreykjaviks akitektur. Fremme ved Hallgrimskirken, hører vi om Erik den Røde og Leif Den Lykkelige. Kirken blev indviet i 86 efter 40 års byggeri. Inventar dank design. Døbefont i glas med inskriptioner af salmedigteren Emil Johnson.

_PHG7304 _PHG7314 _PHG7320

Vi kører mod havnen med skibsværftet lige overfor hotel. Byvandring med Lone hvor vi ser Rådhuset og Domkirken og Altingsbygningen fra 1881. En time på egen hånd gør godt. Vi mødes igen ved Musikhuset med de fantastiske glaspartier. Dejlig frokost indtages i Mosfellsbær. Kaffe og en tur Uldvareoutlet. Flot tur til Pingvellir Nationalpark. Vi hører om de geologiske og historiske forhold her, hvor den amerikanske og den europæiske kontinentplade deler sig. Vi ser pumpestationer, der pumper varmt varmt vand op af undergrunden, som ledes til Reykjavig. Island er 90 % selvforsynede med ernergi.

Vi kommer forbi Altingshuset fra år 930. Huset bruges nu til repræsentative formål. Bl.a. mødtes Reagen og Garbatjof her.

Vi kører nu mod Laugarvatn, hvor aftensmaden venter på vort hotel