søndag den 28. juni 2015

Lørdag den 27 juni 2015, Kalispell

Skrevet af Else og Holger

Efter en god nat på et godt hotel(Best western) starter turen,med morgen sang i det fri, mod Glacier National Park -Kalispel. Undervejs fik vi bl.a. fortalt om kvægbrug, USA exportreer overalt i verden, en stor del til Japan og Kina.

Byen Butte har en skytsengel, 30 m høj -425 tons vejer den , står i ca. 3000 m højde og holder hånden over byen. Butte har, som en af de få steder, uddannelse for folk som arbejder med miner. På vejen, vi kørte, skulle bussen køres ind på en vægt, bussen + alt indhold, 22 tons.

Kørte op til Missoula ca. 100.010 tusind indbygger , med omegnen. Der er en Smoke Jumper center, også i Yellowstone findes der et, det er speciel uddannet folk der bliver sendt ned med faldskærm , for at bekæmpe brand.

DSC03729 DSC03736 DSC03785

Videre på vejen mod Kalispel kommer vi til indianer stammen Flathead området som også er indgangen til Glacier Nationalpark. Langs vejen er der flere små steder med indianernes håndværk og mange steder med fyrværkeri, til fejring af 4. juli national dagen. På mange af vejskiltene står navnene på byer og floder på engelsk og på indianernes eget sprog.

Indianerne fik tildelt et stykke land, som de måtte råde over, bl.a. til at drive forretning og spillekasioner, og efter aftale skal de ikke betale skat, så nogle af dem må være rige.

Kom forbi, hvor både fra Flathead Lake, skulle efterses for alger og bakterier inden bådene kom i andre floder/søer, på grund af smitte fare. Holdt frokost, med skøn udsigt i ca. 1000 m. højde og 33/34 grader varmt, advarsels skilt om Rattesnakes. Kommer til flere små byer ved Flathead søer, som er et stort ferie sted, med sommerhuse - lystbåde og masser af aktiviteter.

IMG_7889 IMG_7914 IMG_7917

Holdt kaffepause for enden af søen, blev bedt om at forlade stedet af en officer, det var privat indiansk område. Flot tur langs med Flathead søen, kommer igennem Lake Side som er både vinter og sommerferie sted. Efter en køretur på ca. 5 1/2 time kommer vi til vort hotel, Hampton Inn, i Kalispel. Desværre gik bussen i stykker på det sidste stykke vej, det lykkedes dog Joe at køre til vores hotel.

Vores aftensmad måtte vi spise på hotellet, Lone havde sendt bud efter masser af pizzaer.