fredag den 26. juni 2015

Torsdag den 25. juni 2015, Yellowstone

Skrevet af Ellen og Erling Jensen

Så er det afgang til Upper Loop.
Afgang fra West Yellow Stone kl. ca 8.30 i strålende solskin og ca. 20 graders varme.

Vi passerer jernbanestationen, hvor der i gamle dage kunne bespises op til ca. 1500 passagerer inden de skulle videre gennem landet.

Kører videre langs Madison River hvor vi stod ved flodbredden og sang morgensang. Vi fortsætter langs Gibbon River, forbi varmekilder, som ligefrem stod og boblede.
Vi gjorde stop ved Gibbon Fall's flot vandfald og flotte stenformationer.

DSC02913 IMG_7529 IMG_7535

Vi kører videre mod Norris, hvor vi ser flere varmekilder, nogen bobler og andre damper. Vi gør stop ved Geiser Bassin, hvor der var mange varmekilder. Der kommer hele tiden nye og andre lukker. Der er et flot farvespil, som kaldes bakteriemåtter. Den røde farve måler ca. 180 grader Fahrenheit, og de gule, rustfarvede, og grønne ca. 130 grander Fahrenheit.

Vi så verdens højeste sprudlende Geiser, Steamboat Geiser som havde en vandsøjle på 91 meter, som blev målt i september 2014.

IMG_7551 IMG_7553 DSC03138

Vi kører videre mod Mammoth Hot Springs.

Der er vejarbejde, der etableres en ny vej, og vi kunne se hvordan der var sprængt i klipperne ved side af vejen til udvidelsen. Vi kører meget tæt mod træbevoksningerne og kan se de tørre træer fra skovbranden i 1988 ligge spredt som mikadopinde.

Vi gør et kort stop i Mammoth Hot Spring byen, da vi ser der er 4 elk som ligger og hygger sig på græsplænen i byen, en parkbetjent passer på, at der ikke kommer nogen for tæt på.

Det nærmer sig frokosttid, og meningen er at den skal indtages i Tower-Roosevelt. Da kører man igennem en kopi af Triumfbuen. Men på grund af vejarbejde var stedet lukket så vi måtte køre tilbage til Mammoth Hot Springs igen. Da fandt vi en plads i skyggen under nogle træer i en privat have.

IMG_0825 IMG_7601 DSC03153 

Vi kører til toppen af Mammoth Bjerget,hvor vi går gennem hele området for at blive samlet op af bussen igen ved foden af bjerget. Der var vældig flotte varmekilder og bakteriemåtter med alle deres mange farver. Det ligner næsten marmor. Vi så også Fandens Tommelfinger, som er en stenklippe. Samt vi så en stor stenstøtte som hedder Liberty Cap.

DSC03169 DSC03213 IMG_7633

Vi forlader Mammon Hot spring og kører mod Tower Roosevelt, Lamar Valley og Canyon Village. Vi ser mange forskellige dyr på turen. Der var store flokke med Bison, nogen traner, en flok pronghorn samt nogen enkelte pronghorn, som gik for sig,det allerbedste var, at vi så 2 Sortbjørne, som gik og spiste i noget træbevoksning.

Vi sluttede turen med et ophold i Grand Canyon Yellowstone med et besøg ved vandfaldet. Det var en mægtig oplevelse at se. Nu forstår man hvorfor det hedder Yellowstone, når man har set de gule klipper der ligger op til vandfaldet. På vej til vandfaldet stod der en stor bisontyr helt ude ved vejsiden.

IMG_7690 IMG_7700 S

Vi har set og hørt en masse om alle de dejlige steder vi har været i dag. Det har været en dejlig dag med mange oplevelser og vejret var pragtfuldt hele dagen med solskin og varme.

Vi var hjemme på hotellet kl. 20.50, hvorefter vi gik i kælderen og spiste aftensmad.