mandag den 8. juni 2015

Mandag den 8. Juni 2015, Ice Explorer på Langjøkull

Skrevet af Anna Grethe & Ove

Dagens første stop var ved Tingvellirkirken, hvor vi skulle synge morgensang. Det er en lille, smuk kirke, hvor vi lige kunne klemme os ind, og efter at have fået kirkens historie satte Fridrik sig til orglet, og vi fik prøvet akustikken. mens et par engelske cykeldrenge fik sig dagens oplevelse.

EJL_3899b EJL_3901b EJL_3903b

Vi fortsatte mod Husafell, hvor vi spiste de medbragte sandwich, yoghurt og juice. Vejret var for dårligt til at vi efter planen kunne spise frokost ved Langjökull, men det gik fint i bussen.

Der var 30-45 minutters kørsel til gletcheren på ret dårlige veje, desuden blev bussens ene side så mudrede på grund af regn og jord fra vejen, at det faktisk ikke var muligt at se ud. Ved det første sted, hvor der var en vandslange, blev bussen spulet, og vi så igen dagens lys i regnen.

Fremme ved Langjökull, Islands 2. største gletcher, flyttede vi over i et specialkøretøj, som skulle tage os op til gletcheren. Vejret var blevet endnu dårligere, regnen blev til slud og sne, og det blæste ekstremt meget.

EJL_3909b EJL_3911b EJL_3913b

Det tog ca 30 minutter at komme derop, og vi blev nærmest fulgt ned i gletcheren - en 5-600 m lang isgrotte - for ikke at blæse væk.

I to hold blev vi ført rundt, iført snesko, hvilket var godt, da der var meget glat, og flere af os var tæt på at falde på rø...

Lyset under isen var elektrisk LED lys , men det gav nogle flotte billeder. I grotterne var det muligt at holde særlige arrangementer, akustikken her var også flot, hvilket vi efterprøvede med sang i grottekapellet.

Der var nogle gletcherspalter, utroligt smukke...

EJL_3920b EJL_3930b EJL_3941b

Da vi skulle op igen, blev vores ene gletcherguide kaldt til udgangen - det viste sig, at den var føget til, og at han skulle frem med skovl for at grave en åbning, så vi kunne komme ud.

Blæsten var taget til, og da vi kom tilbage til vores bus, ville Fridrik køre bussen hen i læ af ICE 2 (snekøretøjet) men han kom i første omgang til at køre i et hul. Heldigvis lykkedes det at komme fri, og vi kørte retur til Husafell, hvor vi fik kaffe og kage, dejligt at varme sig på.

En rigtig spændende tur ind i en gletcher --

EJL_3943b EJL_3950b EJL_3961b

Turen gik nu mod Barnafossen, et flot vandfald, hvor vandet kom ud af klipperne. Dagens sidste stop var ved Deltithungar, hvor der skulle koges æg ! Poser med æg blev sænket ned i det 100 grader varme vand, og 8 minutter efter kunne vi nyde de nykogte æg, tomater blev købt i nabogartneriet, salt og peber var medbragt, herligt ! Hvem andre end Lone kan finde på en så god ide !!!

Dagen program var gennemført, og turen sluttede ved Hotel Bifrost, dejlige værelser, god mad og fælles sang, inden vi brød op efter en begivenhedsrig dag: Snestorm d 8/6 !!!