lørdag den 20. juni 2015

Lørdag den 20. Juni 2015, Salt Lake City

Skrevet af Tove & Peter

Vi startede dagen efter en god tiltrængt nattesøvn, hvor Lone igen udviste en fantastisk evne til at få tingene til at glide - da morgenmaden var noget mangelfuld.

Vi gik til Mormontemplet, som er et imponerende kompleks, hvor vi fik rundvisning af to søde 'søstre', som bruger 18 måneder af deres liv frivilligt for at komme ind i den rette lære om mormonernes tro og leveregler. Mormonerne ledes af en profet, som bliver udvalgt af det 12 mands store råd. De har nu den 16. Profet. For mormonerne betyder familien alt. Ægteskabet er for livstid - skilsmisse toleres ikke.

IMG_6956 IMG_6959 IMG_6981 

Vi så kirken og tabernaklet, hvor vi efterfølgende var til en fantastisk orgelkoncert. Orgelet er et af de største i verden med 11.623 piber. Tabernaklet har en imponerende akustik, selv om det er bygget i 1860'erne. Selv en knappenål kan man høre falde ned på bordet. Det store Mormon kor med 335 medlemmer synger hver søndag og hver torsdag. Selve templet kan man kun komme ind i, hvis man er mormon. Det bliver mest brugt til bryllupper. Vi besøgte et af museerne.

IMG_6982 IMG_6987 DSC01530

Efter frokost besøgte vi Regeringsbygningen Utah State Capital, som er en tro kopi af The Capital i Washington. Det er en imponerende bygning, som er bygget mest af marmor, og som har 100 års jubilæum i 2016.

IMG_6992 DSC01618

Derefter kørte Joe os til Convention Center. Her ventede en guide os, og vi så bl.a. Koncertsalen, som er imponerende med plads til 22.000 tilhørere. Den er helt specielt bygget med en jernkonstruktion, som lader lyset komme ind, og har ingen bærende søjler i rummet . Vi besøgte taget, hvis vegetation og træer er plantet, så det ligner det omliggende landskab og med masser af vand med små vandfald, som ender i et stort fald ned over siden af bygningen. Det er imponerende bygningsværk, som vi har oplevet i dag.

IMG_0108 IMG_7021 IMG_7023

Mormonerne er jo en verdensreligion med ca. 15 mill. tilhængere. De blev forfulgt rundt omkring i verden og kom her til USA, hvor de fik stillet staten Illinois til rådighed af regeringen, men de blev stadig forfulgt. I vinteren 1847, da Mississippi floden var bundfrossen, drog de op og foretog den lange rejse, hvor de bosatte sig i Salt Lake City og grundlagde mormon samfundet, anført af Brigham Young, som havde fået en åbenbaring. I dag er ca. 70% af indbyggerne mormoner.

Salt Lake City har nogle fantastisk brede gader, som skyldes ifølge en legende at mormon lederen Brigham Young insisterede på at kunne spadsere arm i arm med sine 27 koner, når han var ude at gå søndagstur, men i virkeligheden skyldtes det nok de mange hestevogne - waggons ( prærievogne), så de kunne vende uden problemer.