tirsdag den 30. juni 2015

Mandag den 29. Juni 2015, Canada

Skrevet af Helle

Vi starter fra hotellet 8.30 og vejret er markant anderledes omkring de 20 grader og overskyet. Vi har fået en ny bus, da vores skulle på værksted. Vi har også fået en ny chauffør, Kenn fra Montana. Det er meningen at Joe og den gamle bus skal følge efter når bussen er repareret.

Vi kører mod den Canadiske grænse og er der ved 11-tiden. Umiddelbart virker det til at være en lille grænseovergang. Vi holder et lille stop ved en Duty Free shop. For mig var det mere en bar og spillehal end en Duty Free. De varer de solgte som toldfrie var cigaretter og spiritus. Udenfor blev der set elks. Indrejsen til Canada gik smertefrit.

IMG_8181 IMG_3257 IMG_3262

Landskabet er træer og bjerge - Lone giver os en update på Canada - størrelse, regioner, befolkning, politik, sprog. Den stat vi er kørt ind i hedder British Columbia og her får vi lidt regn for første gang på denne tur.

Ved 1-tiden finder vi en dejlig plads til frokost og vi er heldige solen titter frem og varmen kommer tilbage. Ved rastepladsen er der en fin sø med forskellige ænder og skildpadder. Der blev flittig fotograferet.

DSC04178 DSC04190 DSC04198

Lige da frokosten er slut drøner Joe og bussen forbi. Han får hurtig vendt bussen og vi kan skifte over til vor gamle bus. Med alt ved det gamle fortsætter vi mod Kootenay Nationalpark. Desværre holder været ikke, det bliver overskyet igen og vi får lidt regn.

Lone har en plan, og den går ud på at vi skal ud at bade i en Hot Spring. Der er flere muligheder og vi kører efter Radium Hot Springs. 20 personer fra bussen har lyst til at komme i de varme bade. De øvrige går rundt og nyder området. Efter hurtig omklædning kunne vi vælge mellem 2 bassiner, enten 39 grader eller 30 grader. Det varmeste var rigtig dejligt. Efter badeturen tog vi forskud på Bjarnes fødselsdag - kaffe og fødselsdagskage (gulerodskage) selvom det først er i morgen Bjarne har fødselsdag. Så sangen må vente.

IMG_8213 IMG_8218 DSC04214

Vi fortsætter vores tur gennem Kootenay Nationalpark op til Banff Nationalpark. Vi kommer desuden ind i staten Alberta. Naturen bliver mere og mere fantastisk, flotte tinder, mange vandløb, kæmpe områder hvor der har været skovbrand. Heldigvis holder vejret tørt, og vi får mulighed for at nyde The Rockies.

Da vi ankommer til vores hotel Canmore Inn møder vi vore guider i Canada: Jens og Patricia. De er mødt op i røde canadiske hatte og med dannebrogsflag. Vi bliver budt velkommen med et glas vin og ostebord.

Aftensmaden skal vi nyde på den lokale golfklub, efter en kort vandretur kommer vi derhen. Det var et rigtig dejligt sted, der lå utrolig naturskønt. Aftensmaden var blevet tilberedt af en kok, der havde danske aner - han syntes i hvert fald at " you need to have some SOVS"

Endnu en dejlig dag på turen, glæder mig til i morgen. Desværre slutter dagen med regn- og tordenvejr, håber dagen i morgen bliver fin, da vi skal til Lake Louise