mandag den 15. juni 2015

Mandag den 15. Juni 2015, Jökulsárlón Icelagoon

skrevet af Martha og Niels Daniel

Dagen startede med den sædvanlige morgenbuffet, som var god. - Vi startede kl. 8,3o i flot solskin og Lone orienterede lidt om Hotel Jokul og dets renovation. Herefter en flot køretur fra Høfn på 100 km til en sejltur på Jökulsárlón Icelagoon. Herefter var det tid til morgensang. Der er noget specielt ved at synge, det styrker samhørigheden.

"Godmorgen det er chaufføren" Således beroliget var vi rigtig igang. Lone orienterede på vanlig klar og myndig vis om relevante seværdigheder undervejs.

EJL_5103b EJL_5068b EJL_5083b

Vi var herefter på en meget flot sejltur på Jokulsarlon Icelagoon, hvor man sejler rundt i det 2-4 grader kolde vand mellem flotte isflager iført redningsvest. Guide og Lone orienterede om fakta, herunder at de isflager vi ser over vandet udgør 10%, mens 90% ligger under vandet. Efter sejlturen fortalte Lone om hvordan gletcheren kælver ud i vandet. - Herefter en gåtur langs vandet og under broen, inden vi atter satte os i bussen mod Skaftafall Nationalpark. Friedrik orienterede på vanlig vis om egnen, personer og landskabet m.v. Ingen røver historie inden frokost som blev fortæret på Skaftaloft Campingplads.

EJL_5141b EJL_5143b EJL_5145b

Herefter var der afgang op til gletsheren Falljökull. Vi fik udleveret pigsko og så var det afsted i 2 hold. Under gåturen orientering af guide om, at på gletsheren er der mange klipper, som er isbjerge med sten, lava og grus ovenpå. - Det var en stor oplevelse - med pigsko - at vandre op ad gletsheren og mærke hvor godt man stod fast i isen. Vi så mange store og små sprækker og vandhuller af varierende størrelse. - Synnøve viste hvordan man med armbøjninger kunne drikke vand af vandløb. Referenten synes selvsagt, at der va r mange i gruppen, der var gode til dette. - På toppen blev der taget mange gruppebilleder. - En flot tur og een af turens højdepunkter.

EJL_5177b EJL_5195b EJL_5201b

Herefter var der afgang til hotellet i Vik, hvor vi skulle sove. På turen fortalte Friederik lidt om udbrud fra en vulkan, som skabte en meget stor oversvømmelse over et meget stort område som vi passerede, herunder en bro der blev totalt ødelagt, idet området blev oversvømmet af isbjerge. Herudover tillige som vanlig en løbende orientering om natur, landskab og personer.

Og endelig fik vi af Friederik en rigtig god "historie" om hans Peugeot 4o4 en legendarisk stationcar - og en tur gennem en kæmpe kæmpe sandstorm.

-- I kan tro at ....

-- Haleluja i en sandstorm - med daværende hustru og irriterende bror ........

-- Og ved i hvad .......

Guderne skal vide, at skribenten vil komme til at savne Friederiks fantastiske historier Ja - Ja - Ja