fredag den 5. juni 2015

Fredag den 5. Juni 2015, Grindavik

Skrevet af Jesper

Med forventningens glæde møder vi op i Billund og fornemmer straks at Lone og Synnøve har kontrol over planlægningen - gnidningsfrit kommer vi afsted.

Indflyvningen til Keflavik forekommer påfaldende langsom, men det giver os god mulighed til at se den fantastiske udsigt fra flyet ud over den sydvestlige del af Island med sneklædt fjeld og lavastenskystlinje. Vores chauffeur Frederik stod klar i Keflavik lufthavn og efter at Lone har handlet forsyninger ind i lufthavnen, går det straks afsted i bus over det barske og vindomsuste sydvestligste hjørne af Reykjanes halvø, der ligger lige ud til atlanterhavet.

_PHG7273 _PHG7277 _PHG7279

Det sydvestligste hjørne af den midtatlantiske sprednings ryg, der her ved kysten blot er 14 m bred, var det første indtryk af de stærke kræfter der hersker på Island. At det varme vand fra undergrunden også træder frem i området med susende, hvæsende lyde oplevede vi kort efter og fik på fineste vis demonstreret sagen om Gunnu. Kyststrækningen med sine basaltformationer, klipper og græsområder, hvor ternen, der efter sit vinter ophold i det sydlige Polen, her finder sine rugepladser, fortæller os efter få timer, at Island vil byde på store naturoplevelser.

_PHG7284 _PHG7288 _PHG7297

Sultne når vi frem til Jons sømandspensionat, der byder på varm suppe og dejlig fisk. Den lille fiskerlandsby Grindavik er pyntet op til havnefest i anledning af "Sømændendes dag" og et festligt optog demonstrerer på bedste vis hvor meget sømandskab og fiskeri fortsat betyder på Island. Selvom det bliver sent, og ikke spor mørkt, kører vi under en skyfri himmel ind til Reykjavik og finder vores dejlige hotel der giver os ly for natten.