torsdag den 25. juni 2015

Onsdag den 24. Juni 2015, Grand Teton National Park

Skrevet af Ninna og Jens Møller

Efter et par gode dage i Jackson Hole går turen videre til Yellowstones Nationalpark som er USA's ældste nationalpark.

Dagen starter igen med fint vejr og skyfri himmel, og alt tegner til en spændende dag.

Alle er klar i bussen kl. 08.30, og foran os venter en køretur på ca. 55 miles. Vi kører igennem Grand Teton Nationalpark og nyder den meget flotte natur. Vi gør et enkelt foto stop ved Jackson Lake, hvor vandet er fuldstændigt "blik" og bjergene spejler sig i vandet - fås ikke bedre.

Undervejs fortæller Lone om områdets natur og historie.

DSC02482 IMG_0551 DSC02602

Vi ankommer til Yellowstone's sydlige indgang og området udgør 9000 kvadratkilometer, et område på størrelse med Sjælland og Lolland Falster. Hele området er et stort "hot spot" vulkan, hvor der findes ca. 10.000 varme kilder og mange geysere. Læs mere på www.vulkaneksperten.dk v/Henning Andersen. Der er ca. 500 km vejnet og 95 procent af parken er ikke tilgængelig.

Der findes et meget rigt dyreliv med især bison, elk, moose, bjørn, ulv og mange flere. Ved ankomst til parken fortæller en af parkens rangere, at vi skal være forsigtige, da bjørn og bison kan være agressive. Herudover findes der ca. 2000 forskellige planter.

IMG_7353 IMG_7356 IMG_7372

Vi kører rundt i området og gør holdt ved flere geysere og fortsætter til den berømte Old Faithful Geysere, der ca 20 gange i døgnet "springer" for fuld udblæsning 25000 liter kogende vand op i 40 meters højde. Et imponerende syn og en fantastisk oplevelse.

Som vanligt en god frokost i det "grønne" og alle hygger sig.

Vi har god tid i området og kommer rundt i parken og nyder de flotte natur senerier, herunder også Midway Geyser Basin hvor der kommer 20 millioner liter kogende vand i døgnet. I løbet af dagen laves der enkelte "sidespring" med gode og spændende oplevelser. Vi er nogle der ser bison på tæt hold og bjørn spottes i det fjerne.

IMG_7459 DSC02729 IMG_7495

Efter en meget spændende og oplevelsesrig dag går turen mod Yellowstone Lodge, hvor vi får en god middag og hygger os nogle timer inden vi går til ro og klar til en ny dag.