onsdag den 24. juni 2015

Tirsdag den 23. juni 2015, Jenny Lake

Skrevet af Yelva og Kaj

Det er Jespers fødselsdag, så kl. 7.30 blev han hyllet med danske flag på bordene i spisesalen og naturligvis også med fødselsdagssang. Flagene var blandt de andre hotelgæster så interessante, at Lone nu kun har fire flag tilbage.

Vores tur i dag går til Jenny Lake - Grand Teton Nationalpark. Turen går gennem Elk National Refuge. Vejen går gennem en imponerende flot bred og frodig dal, med store bjergkæder til begge sider. I denne dal overvintrer der hvert år 7.000 - 8.000 dyr, primært pronghorn og elge. Dyrene bliver fodret, da de grundet de store snemængder om vinteren, ikke kan finde tilstrækkeligt føde oppe i bjergene.

IMG_3031 IMG_7217 IMG_7235

Vores morgensang blev i dag sunget i en lille charmerende kirke. Kirkens alter er et glasvindue med den skønneste udsigt til Grand Teton. En helt enestående smuk oplevelse.

Vi var konstant på udkig efter dyr, og var så heldige flere gange at se pronghorn med ders nyfødte kalve. Så snart der blev spottet et dyr, holdt Joe ind til siden, så vi kunne få nogle flotte billeder.

Jenny Lake, som vi skulle stifte nærmere bekendskab med, ligger i ca. 2.000 meters højde. Søen er op til 129 meter dyb, ca, 5 kilometer lang og en bredde på 1.9 km.

DSC02301 IMG_0529 IMG_0533

Vi blev sejlet over søen til vores udgangspunkt på en ca. 5 km lang vandretur. Der findes rigtig mange vandreture af forskellige længder, og sikkert også af forskellige sværhedsgrader, omkring Jenny Lake. Vores rute var tæt ved søbredden, hvor træerne gav god skygge for solen. Et flot bunddække af blomster og grønt, og hele vejen en flot udsigt ud over søen. Vi så et lille rødegernpar, der spænede op og ned af et træ, og kort tid efter fik vi øje på et lille jordegern. Vi kom forbi et brusende vandfald - her var der igen mulighed for at nogle flotte billeder. Efter 2 timers vandretur nåede vi frem til vores udgangspunkt og nu var der tid til frokost. Igen fandt vi et dejligt sted i det fri med borde og bænke og med den mest fantastiske udsigt til Grand Teton.

IMG_7271 DSC02482 IMG_7277

Eftermiddagen var der tid til, at vi, på egen hånd, kunne se lidt nærmere på byen Jackson. Byen summer af liv, med mange souvenirbutikker, restauranter og barer - en rigtig cowboyby i det vilde vesten. Der er i byen en lille park med indgangsportaler i hver sit hjørne. Portalen er bygget op af gevirer fra elge - meget flot og imponerende.

IMG_7307 IMG_7308 IMG_7326

kl. 19.30 blev Jesper fejret med et glas vin og snacks. Lone holdt en fin og munter tale for Jesper og der blev serveret en flot amerikansk fødselsdagslagkage, pyntet efter alle kunstens regler. Så gik turen ned i byen hvor Lone havde bestilt plads til os på en spændende cowboy bar / restaurant, hvor der blev serveret en meget lække menu. Ingen var vi ikke i tvivl om, at vi var midt i det ægte cowboyland. Inden turen gik hjem i seng hørte vi lidt Blue Gras musik på Silver Dollar Bar.