tirsdag den 9. juni 2015

Tirsdag den 9. juni 2015, Bjarnarhøfn

Efter en dejlig nat og morgenmad på Hotel Bifrost startede vi dagen med at gå op på vulkanen Grabrok i let støvregn - og hvor tit kan man lige starte sin dag "på vulkaner"?

I bussen tog vi morgensangen for fuld udblæsning, og straks blev vejret bedre.

Første stop på turen var hos en ægte viking i Eirikstadir, som med sit charmerende dansk/engelsk/islandsk fortalte os lidt om vikingelivet og Erik den Røde samt islændinges intelligens i al almindelighed.

_PHG7456 _PHG7466 _PHG7467

Efter opholdet i tørvehuset var det lidt køligt at gå rundt og vente på bussen og maden, så vi fik testet, hvor mange personer der kunne være i den lille souvenirbutik.

Med provianten vel ankommen, picnicede vi med en flot udsigt til foss og fjelde - og det blev også til en øl til vores viking, som dog hellere ville have haft dansk øl.

Fra Eirikstadir gik turen gennem det smukkeste landskab mod Bjarnarhøfn (selv om det tog lidt tid før vi kunne se ud ad foruden pga. duggen fra det dampende regntøj ). På Bjarnarhøfn tog Hildebrandur imod, og viste os sin charmerende familiekirke, og fortalte om historien om kirken og de tilknyttede traditioner. Herefter fik vi en indføring i hvalfangst og forarbejdningen af hvalkødet. Og endelig fandt vi en berettigelse for det islandsk søde rugbrød! Rugbrødet dæmper ammoniaksmagen fra hajkødet. Og "Den sorte død" viste sig jo bare at være en mild snaps, nærmest porseagtig i smagen.

_PHG7483 _PHG7491 _PHG7494

Fra Bjarnarhøfn kørte vi til Stykkisholmur, hvor vi gik om bord på "Særun", som i perfekt vejr tog os med ud til nogle af de små øer, hvor vi bl.a. så rider, søpapegøjer, topskarv, havterner, teist, edderfugle og en enkelt sæl. Vi fik også mulighed for at smage kammuslinger og søpindsvin - helt perfekt som Sushim med warsabisauce og soya samt et lille glas hvidvin.

Middagen blev serveret under dæk i bådens restaurant. Meget lækkert med friske salater, laks, sild, lam mv. Det var lige før, vi gik glip af havørnen pga. bordets glæder.

Mætte og trætte tog vi turen tilbage i bussen, godt underholdt af Fridrik, og fortællinger fra Frifrik-eddaerne, bl.a. om kulturelle dansebalsoplevelser.

Hjemme på Hotel Bifrost gik vi direkte i seng, så vi kunne blive klar til en ny dags oplevelser.