søndag den 14. juni 2015

Søndag den 14. Juni 2015, Østfjordene

skrevet af Karen Margrethe og Hans

Dagen startede med fint vejr , sol og humøret var godt her i Egilstadier, og Friderik gav en ekstra rundtur. Hele turen var med smuk udsigt til bjerge med sne og sol.

Prisen på skoleopholdet for kostskoleeleverne er 140.000 årligt i islandske kr.

Vi kørte langs mange fjorde både ud til havet og ind igen for at vende og køre ud igen. Bla. så vi den meget store aluminiumsfabrik som producerede 350.000 t. pr år. her var der ansat 450 arbejdere. Derefter gik turen videre ned til den franske kirkegård, hvor der ligger 49 sømænd begravet. byen hedder Fåskridsfjodur. I byen var der også et hospital, som var påbegyndt af franske nonner. dette hospital er i dag et meget fint hotel. Stedet ligger 1828 km fra Frankrig.

_PHG7857 _PHG7863 _PHG7867

Da vi forlod byen kørte vi igennem en 6 km lang tunnel. Den blev åbnet i 2005.
Hele turen ned sydpå var fantastisk. Der var utrolig mange ederfugle. Vi gjorde holdt hos Margrets cafe, hvor vi fik formiddagskaffe og kage. Under turen kørte vi forbi et geologisk fænomen, det bestod af grønne bjerge , som ikke findes andre steder.

Så var der besøg i Djupivogur, hvor vi så den kunstsamling af æg der illustrerede de forskellige fugles ægformer. De var lavet i kinesisk granit. Derefter gik vi hen og så stensamlingen hos Gunnar.

Så var det frokost i det fri på campingpladsen. Nu var der tid til at besøge sten skæreren Audur. Der var mange flotte og fantastiske sten. Turen gik nu videre til den sorte strand, her gik vi en tur med kaffe efter på.

Bussen kørte nu videre og , vi var så heldige , at vi på hele denne dags tur fik set 137 rensdyr.Vi nåede frem til vores hotel i Nesjum , nød den dejlige aftensmad, og så spillede Fridrik op til sang.

Tak for en dejlig dag.