fredag den 20. november 2015

Fredag den 20. November 2015, På vej til Banos

Skrevet af  Eva og Kim Grann

I dag kører vi fra vores lodge i regnskoven, vi kører gennem Puyo provinsen til Tungurahua provinsen. Vores mål er byen Banos der ligger i 1800 meters højde.

Undervejs får vi fakta om bla. den stor-kommercielle olieudvinding og den lokale guldgraveri. 2 yderpunkter i udnyttelsen af jordens ressourcer.

Vi kører gennem Pastaza provinsen, hvor de lokale bønder dyrker sukkerrør, som de sælger til opkøbere der kører rundt i deres lastbiler og opkøber varer. Sukkerrørene bruges til produktion af saft, slik og melis. Der dyrkes også en del Kina-kartofler i provinsen.

Vi gør et stop i Pujo som ligger i 900 meters højde. Der har vi mulighed for at købe souvenirs i en af byens souvenirbutikker samt i de lokales boder hvor der sælges slik, saft og snaps. Derefter er der frokost på La Hacienda hvor vi får en lækker BBQ.

Efter frokost kører vi op i bjergene langs floden Pastaza, som sammen med andre floder danner Amazonas basin. Vi kører ud af Pastaza provinsen og ind i Tungurahua provinsen. Tungurahua vulkanen er 5010 m høj, og er i moderat aktivitet. Netop i nat har der været et lille udbrud, der betyder, at vi alt efter vindretningen, skal bære støvmasker som værn om askestøv under vores ophold i Banjos.

Vi kører op i bjergene for at finde et godt udsigtspunkt til vulkanen. Vi er ualmindelig heldige med vejret. Solen skinner, og der er næsten ingen skyer på himlen. Da vi kommer op til udsigtspunktet i 2000 meters højde, får vulkanen et lille udbrud, der kaster røg op mod himmelen. Vi kunne ikke være heldigere. Se evt. Vulkaneksperten.dk<http://vulkaneksperten.dk> for at læse mere om vulkanen Tungurahua.

Efter ankomsten til vores hotel for de næste 2 nætter, er der tid til en lille rundtur i byen, og til en dejlig omgang massage. Om aftenen spiser vi middag på Pappardelle og drikker kaffe hos Vibeke. Tak for endnu en dejlig dag.