mandag den 16. november 2015

Mandag den 16. November 2015, Papallacta

Skrevet af Eva og Kim

I dag forlader vi Casa Mojanda. Inden vi stiger i bussen, tager vi afsked med stedets ejer og personale. Vi synger vores morgensang og første vers af den danske nationalsang for dem.

I dag forlader vi også Imbabura regionen for at køre til Napa regionen. Undervejs har vi flere spændende stop. Pan American Highway er behagelig at køre på. Asfalten er nylagt, vejen tresporet, så selv om det er mandag morgen, glider trafikken nemt.

1. stop er ved Mira Largo, hvor vi nyder den smukke udsigt over søen, med bjergene og byen i baggrunden. Der er mulighed for at købe Panama hatte - der bliver købt ivrigt ind.
Vi kører gennem Cajambe provinsen, som er kendt for produktion af mælk, som bruges til bla. ost og surmælksprodukter.

2. stop er hos San Pedro, som bager Bizcochos, en kiks som bages af hvedemel, vand og masser af smør. Vi ser bagerens ovn, og smager kiksen med sukker kondenseret creme til. Mums!

3. stop er ved ækvatorlinien. Vi får en lille forelæsning om sammenhængen mellem Equadore og ækvator ud fra et astrologisk perspektiv.

4. stop er ved Galapagos Rosenfarm. På farmen produceres 1.2 mio. roser om måneden. Farmen dyrker roserne organisk, hvilket efterhånden er et markedskrav. Roserne eksporteres til Rusland, USA og Europa.

Efter vi har spist frokost i byen Gyallamba, kører vi mod Papallacta. Vi kører fra vest til øst siden af Andesbjergene, fra 2600 meter over havet op over 4000 og ned til til 3300 meter over havet.

Fremme ved Resort Termas De Papallacta, nyder vi de termiske bade og en god middag