mandag den 9. november 2015

Mandag den 9. November 2015, Quito

Skrevet af Birgit og Kirsten

Efter morgenmaden drog vi på byrundtur i Quito.

Vi kørte med bus gennem Quito, som er hovedstaden i Ecuador, en smal by med 3. mill indbyggere. Byen er 43 km lang samt 12/14 km bred. Den sydligere del af byen er først bygget efter 1975 og er bydelen, hvor arbejderne boer. En bydel, hvor der altid er aktivitet også om aftenen og weekenderne. Her betaler man oftes kontant. Modsat den nordlige bydel, hvor den mere velhavende befolkning bor.

Her betaler man med plastikkort. Desuden påstået det, at det regner mere her.

Vi kørte derefter til Ækvartor Linie. Her besøgte vi Intinan Museum, museet for den Sydarmerikanske kultur . Vi fik en lokal guide med rundt på museet, som på en fremragende måde fortalte om skrumphoveder, chokladebønner samt soluret, dets opfindelse og betydning for tidsmålingen.

Nogle indianskestammer har i mange år lavet skrumpehoveder, når deres pårørende døde. De skar hoved af kroppen på de døde, rensede og tørrede det. Pyntede det med plantedele og ofte noget fra et dyr. Dette er dog ikke tilladt mere.

Chokladebønner er en af de vigtigste indtægtskiller for Ecuador. Bønnernes frugter plukkes fra træerne og bearbejdes til cacao samt chokolade.

Guiden udsatte os også for forskellige opgaver, bl.a. at gå lige med lukkede øjne på Ækvator Line, at få et æg i balance på et sømhovede. 3 klarede opgaven med ægget. Tror ikke nogen kunne gå "Linen" ud? Desuden afprøvede vi vandets bevægelse i forhold til den nordlige og sydlige halvkugle (med eller mod uret).

Lone havde skaffet madpakker, som vi spiste i bussen (meget hyggeligt).

Efter et besøg i den charmere gamle bydel, så vi 3 kirker, speciel Jesuiter Kirken, La Compania, lagde vi mærke til, fordi alt i kirken var belagt med bladguld. Guldet bliver stadig vedligeholdt med nyt guld af uddannede kontivatorer, når der er penge til det.

Turen gik videre til Uafhængighedspladsen/regeringsbygningen. Et monument var rejst for 2 uafhængigsforkæmpere.

Shopping på egen hånd bekom de fleste vel, især kvinderne!!!

Igen gik turen tilbage til hotellet. Vi kørte op til El Panecilloi 3016 m.o.h., hvor vi så "jomfruen af Quito", en 70 mtr. høj statue. Hun symboliserer det onde og det gode, idet hun stod på en slange (det onde), og selv symboliserer det gode.

Vi har igen haft en dejlig og indholdsrig dag sammen med Lone, Ole, Fausto, Heime samt alle de andre dejlige mennesker, vi rejser sammen med. Vi tager nu til Galapagos øerne i morgen og forventer endnu flere gode dage.

Det er næsten, som at være med i et eventyr. Eventyr ender jo godt, så der gør vores rejse selvfølgelig også.

Dagen i dag tilhører dig!
dagen i morgen kender du ej.
Ved ikke, hvad den bringe vil,
eller du er til
Dagen i dag udnytte må
selv om den også tegner lidt grå.
Nu er det bare op til dig,
hvordan former sig.

Endnu en oplevelsesrig dag er gået