fredag den 27. november 2015

Fredag den 27. November 2015, Sierra Negra

skrevet af Kaj og Gitte

Så starter vores første dag på Isabella.

Vi blev opdelt i 3 hold. 1. hold skulle på en 14 km. vandre tur. 2. hold en 8 km. vandre tur. 3. hold kunne nyde livet ved den smukke strand eller kigge lidt på byen.

Der var 24 der havde valgt vandreturene. Heraf havde 11 besluttet sig for den lange tur.

Vi blev afhentet i et lokalt køretøj en såkaldt "Chiva", nærmere betegnet en lille lastbil med overdækket lad, hvor der var påmonteret en række træsæder. Vi kørte herefter op i højlandet, hvor vi blev sat af ved naturreservatet i 800 m. højde. Vi startede gåturen i øsende regn (regntiden er på vej). Det første stykke var meget mudret, vi var hurtigt mudret til langt op af benene. Vores guide Pablo lovede godt vejr på toppen, så vi fortsatte trods de svære betingelser. Begge hold stoppede ved Sierra Negra som er en vulkan kratter på ca. 9 X 10 km. Vulkanen var sidst i udbrud i oktober 2005. Sigtbarheden var ikke speciel god. Hold 2 som ikke skulle med videre fik desværre ikke meget ud af turen, da sigtbarheden var meget dårlig. Hold 1 fortsatte videre til Chico. Nu var vi over skyerne, solen brød frem og vi fik den mest fantastiske tur gennem lava fra mange udbrud igennem flere millioner år. Vore guide fortalte om de forskellige typer af lava, en af typerne er meget vanskeligt, at gå på og blev kaldt av av lava, netop p.g.a. lavaens udformning. Selv ikke skildpadderne kunne passere hen over lavaen. Vi så dybe krater og Pablo fortalte om de forskellige vulkaner, som kunne ses fra toppen. På vejen ned så vi på de fugle vi mødte, blandt andet Smooth-billed Ani, en fugl som er indført til Galapagos for at spise skadelige insekter. Begge hold havde den store oplevelse, at se et par Galpagos Rail med 4 små sorte dunede unger. Begge holds guider var meget begejstrede, de havde ikke tidligere set disse fugle, de gemmer sig sædvanligt i vegetationen. For hold 1, blev der heldigvis lidt opklaring på tilbage vejen, hvilket betød, at vi fik en fornemmelse af Sierra Negra's enorme størrelse. Herefter nåede hold 1 tilbage til den mudrede nedstigning, og der var ikke blevet mindre fedtet. En af deltagerne gled og måtte ned i mudderet. Da vi nåede tilbage til hotellet, kunne hold 2 berette om deres nedtur, hvor en af vore danske guider var i mudderet ialt 4 gange.

Så var der tid til lidt lokal stemning. Mange steder i denne by, er der sand på gulvene eller noget der minder om knust lavasten. Vi besøgte en lokal strandbar, hvor der selvfølgelig også var sand på gulvet. En special fornemmelse, at sidde indenfor og med fødderne i sand. Aftenen blev sluttet af med fælles spisning og vores lokale guide Ivan, underholdt med guitar og sang. Blandt andet introducerede han sin egen sang, som han havde skrevet i forbindelse med " Lonesome Georg's" død ( den ældste kendte skildpadde på Galapagos). 2 trætte deltagere på hold 1 var nu klar til, at gå til ro på værelset med havudsigt og brændingens rullen i ørene.