torsdag den 26. november 2015

Torsdag den 26. November 2015, Floreana & Isabella

Skrevet af Gunda og Kurt

Skiftedag, klar på havnen kl 8.00. Afgang med speedbåd ( 600 heste ).

Sol og klart vejr, men lidt sø. --- De der ikke led søsygens kvaler , så fregatfugle, albetrosser og delfiner . Efter 3 timer var vi på Floreane.

Vi blev modtaget af elskende havskildpadder , farverige landleguaner, søløver og krabber , bla. rød lavakrabber. Vi besøgte øens skole .

Derefter spiste vi frokost hos Ingeborg og Erika Wittmers hotel. Wittmers kom til øen Floreana i 1932. Der bor i dag ca 150 mennesker på øen, men i 1800 tallet var øen ubeboet .

Der var dog en posttønde. --- Skibe anløb øen for at poste deres post i en postkasse/tønde og var man f.eks. på vej til Europa, tog man den post , der var til Europa med. Var næste anløb måske på vej til Afrika , så tog man den post med osv.

Efter frokost snorklede vi. Denne gang så vi mange flotte fisk, og ikke mindst havskilpadder.

så var det tid for kaffe og afsejling til Isabella. Sejltiden var 2 1/2 time . Vi så mange delfiner, sejlede forbi et fuglefjeld med mange fuglearter. En fugl fik især stor opmærksomhed, det var pragtfregatfuglen. Hannen var udstyret med en af dyreverdenens mest ekstravagante rekvisitter til at forføre hunnen med: En rød strubesæk , der kan pustes op til en ballon på størrelse med en håndbold.

Efter 2 1/2 times sejlads ankom vi til Isabella kl 17.45 .

Endnu en god dag i " paradis".