onsdag den 18. november 2015

Onsdag den 18. November 2015, Junglehike

Skrevet af Inge og Poul.

Efter en god nattesøvn kun afbrudt af junglens mangfoldige lyde blev vi budt på morgenmad i lodgen. Friske vandmeloner, friskpresset juice af lokale frugter, scrambled egg eller pandekager. Dertil nybagte boller med pålæg og hjemmelavet marmelade af egen avl.

Så kunne dagens strabadser begynde!
Alle stod klar med gummistøvler på og vandrestave blev delt rundt. Vi deltes i to grupper (engelsk/dansk)

Vi skulle på junglehike. Vi fik set, smagt og følt på utrolig mange vækster, som junglen byder på. Vor dyg tige guide fra loggen forstod virkelig at gøre turen interessant for os. Han havde et meget stort kendskab til naturmedicin og viste os planter og anvendelsen heraf mod alverdens dårligdomme. Han vidste virkelig hvad han talte om.

Ude af junglen blev vi vist rundt i lodgens have, hvor der dyrkes mange planter i forsøg på at bliver selvforsynende. I haven ligger også en lille kirke, som udover at blive brugt efter sit formål anvendes til forsamlingssted.

Turen foregik i et tempo så alle kunne følge med i hvad der blev fortalt i de ca. 3 timer. Det var MEGET varmt så vi trængte til et bad før lunch.

Ved middagstid pakkede en gruppe smågaver til børnene i den nærliggende landsby Pununo. Da vi kom dertil rygtedes det hurtigt at der var turister i byen, og vi så mange glade barneansigter modtage vore gaver.

Dernæst passerede vi floden for at bese et meget stort kapoktræ. Træet var mere end 400 år gammelt og ca 60 m højt. Det skønnes at træet kan blive 600 år gammel. Vi kunne ikke nå rundt om træet.

Vor guide fandt en meget lille og meget giftig frø. Vi fik et længere foredrag om frøen. Forinden han samlede den op havde han gjort sine hænder beskidte. Det modvirkede frøens gift.

For indeværende forsøges at frede området, idet turister har fået for vane at snitte i træet.

Efter dette besøg gik det ad smalle grusveje til Mishualli, hvor vi beså de b= 3de vi skulle sejle med torsdag. Floden ser heldigvis nu mere rolig ud efter gårsdagens regnskyl.

På byens torv er der mange frække amazonaber. Det lykkedes en at snuppe en læbestift! Vi købte os en hjemmelavet is i byen. Magen til dejlig smag skal man søge længe efter.

Dagen slusede af med vand, øl og vin på terrassen inden aftensmaden serveres. (4 retter)
Endnu en dejlig dag med fuld sol fra morgenstunden er til ende.

P.s. Her behøves intet ur. Frøerne begynder altid at kvække kl. 18.