fredag den 27. februar 2015

Fredag den 27. Februar 2015, Queen Charlotte track

Skrevet af Birte og Knud Jensen

Åh, hvilken morgenstund og vi skal ud at vandre 10,5 km på Queen Charlotte track. Morgenmaden blev serveret kl. 7,00 og kl. 7,50 mødtes hele flokken på havnen ved cougar Line som skulle sejle os til startstedet. 1 times sejlads med fuld gas. Det var letskyet og 12 gr. Turen gennem Marlborough Sound var utrolig flot med mange fingre der rejste sig på begge sider af vandet . Det hele var dækket af New Zealands regnskov. Inde i regnskoven dukkede enkelte huse op. De kunne kun nås ad vandvejen og havde ingen vand og en generator og solceller sørgede for strøm. Vandet tog de fra havet og rensede det. Vi var alene på havet kun en enkelt kajak på morgentur kom forbi. Vi blev sat i land ved Resolution Bay Cabins og startede med at fodre fisk. De var der i store mængder og hoppede og sprang både store og små. Lone fortalte at der var mange fiskere i området, men også mange restriktioner. F.eks. måtte man kun fiske 2 Blue Cord (torsk) på mindst 30 cm pr. dag. Der var strenge regler og fiskerikontrollen kom jævnligt på besøg. Desuden skulle man have fiskekort.

IMG_3387 P1010569 IMG_3103

På dette sted lagde kaptajn Cook til med Endeavour første gang han kom til New Zealand og fik kontakt med maorierne.

Så kunne vi begynde opstigningen til stien. I starten gik vi 300 højdemeter op før det begyndte at gå nedad er igen. Stien var en fin grusvej og undervejs fik vi undervisning i skovens fugle og planter. Fuglene sang så dejligt for os - vi så ikke så mange, men Lone sagde at vi kunne forvente at høre Bellbird, tui og kvantill. Der fandtes 3 forskellige typer planter med bær og de var alle giftige. Den sorte brugte man til tatovering. Bregnen var den dominerende plante i regnskoven og af den findes 200 arter, hvoraf nationalbregnen (silverbregnen) findes på pengesedler og det var også den vi så lavet som en stor sølvkugle hængt op over en plads i Wellington. Abebregnen er et stort palmelignende træ som vi så overalt med små nye blade som endnu ikke var foldet ud (livets begyndelse som Lone sagde). På turen havde vi mange små kig ud over det smukke landskab med det til tider blågrønne vand. På sådant et sted sang vi vores morgensang. Vi gjorde holdt på et sted med borde og bænke og mulighed for toiletbesøg og her fik vi besøg af en Wekea, der ligner en kiwi men ikke har det lange næb. Tommy gav den mad af hånden. Vi så mange træer der havde sorte stammer. Det skyldtes pest. Man ønsker ikke skoven med for mange høje træer, hvorfor man sprøjter fra helikopter.

P1010587 P1010590 P1010597

Kl.13 nåede vi til Fourneaux Lodge, hvor vi skulle spise frokost, som bestod af burger m/ pommes og mange nød en kold øl til. Vi slappede af i den dejlige park og flere var på soppetur for at finde muslingeskaller.

Kl 15 gik vi ombord på båden for at sejle tilbage til Picton. Vi sejlede forbi et lakseopdræt, hvor man daglig leverede 12000 fisk i Picton til videresalg. Samtidig så vi flere NZ Furseals (sæler) der boltrede sig i vandet.

Resten af dagen var til fri afbenyttelse. Der var mulighed for en svømmetur i poolen eller en tur i byen inden middagen kl. 19.30.

Til slut en hilsen til alle dem som følger os gennem dagbogen.

En dejlig dag med sol og ca 30 gr.