lørdag den 14. februar 2015

Lørdag den 14. Februar 2015, Vandredag

Skrevet af: Marianne&Leif

fotoLille Vandretur:
I dag er det lørdag og det er Valentindag. Vi møder Tom's kone Tamari, deres søn Mikaere, hans kone Sopia og deres 6 årige datter Frida. De skal med os på tur til Mt. Ruaphu.

Første stop ved Taihaw Falls, og vi hører om lyngen, som desværre her kvæler meget vegetation. Mange blev fotograferet på stenen hvor Gollum sad i filmen Ringenes Herre.

Så var det National Park Visitor Centre, hvor vi så film om vulkaner, og så en pengeseddel med portræt af Tom's bedstefar, den første Maori, der kom i parlamentet.

N Z 2015 809 NZ-2015-1427 0373

Vi fortsætter til liften, der skal føre os op i 2020 m højde. Nogle fra gruppen gik en lille runde, før vi indtog vores medbragte frokost. Efter frokost siger Lone: Det er jo sådan, at vi skal ud på en lille tur, bare stille og rolle. Meeeeen det blev det jo desværre ikke helt . Nogen gik halvvejs, andre helt til tops (2500). 3 + Tamari vælger at vende om og gå tilbage. Desværre glid er den ene og må hentes med helikopter og flyves til Rotorua ØV ØV, men Lone følger med. Resten tager med liften ned og inden vi kommer til vores hotel, får 8 muligheden for flyvetur over vulkanerne.

Store Vandretur – Tongariro Crossing:
4:50 alarmen lyder til den 19,4 km. Lange vandretur med afgang kl. 6:00 fra hotellet. Tom kom og spiste morgenmad med os, inden vi kørte afsted for at mødes med Hayes ved grusvejen til tongario bjerget. Inden vi begyndte bedte Tom en lille bøn om at vi ville få en god tur og at der ville blive passet godt på os. For os der havde taget skiundertør på fra starten var vejret fint, men det blæste en pelikan indtil der manglede 1/3 af turen. Tom var en rigtig god fører, som holdte pauser på de rigtige tidspunkter og sørgede derfor at vi alle kom rigtig op på toppen. Hayes var bagtrop og gjorde det også rigtig godt. Undervejs fortalte Tom og Hayes små historier og en gjorde især indtryk. Før i tiden boede deres forfædre ved Lake Taupo, senere lavede de hvide en kunstig sø ved siden af med forbindelse til den nuværende sø for elektricitet. Søen begyndte derfor at stige, så husene forsvandt og gjorde at de måtte flytte uden noget form for kompensation. Den kom først meget senere. De sidste 45 min. af turen var der stilhed og vi alle var meget fokuseret på at nå målet, som vi kom til kl. 14:31.

IMG_1479 New Zealand 2015 893-22 New Zealand 2015 893-32

Vi var de første der kom tilbage til hotellet og den stod derfor på boblebad og øl på deres baggårdsterrasse. Det andet hold kom tilbage fra deres tur, men to mindre end der tog afsted om morgenen. Vi fik den triste nyhed at Grethe var gledet på en løs sten og havde fået et slemt brud på anklen og benet. Lone var derfor med på hospitalet, så hun ville være i de bedste hænder.