søndag den 1. februar 2015

Søndag den 1. Februar 2015, Skippers Canyon

skrevet af Esther & Leif

Direkte citat, Erik Madsen: "Det er bedre at skrive lidt og godt i stedet for meget lort", så det vil vi forsøge at efterkomme:

Dagens tur gik til Skippers Canyon, hvor den danske guldgraver Peter Anholm tilbragte nogle år i perioden 1858 - 1864. Lone læste flere afsnit af Peter Anholms erindringer og det var spændende at høre om de hårde forhold , som guldgraverne havde levet under og mange uden den store fortjeneste.

0126 0130 0140 

Vejen til Skippers Canyon var lidt af en udfordring, men vi havde heldigvis erfarne buschauffører, der førte os sikkert frem af de meget smalle veje, (chaufføren i vores bus blev kaldt Frodo og lignede faktisk Frodo fra Ringenes Herre). Området var brugt af flere selskaber til optagelse af reklamefilm, (Budweiser, Toyota, mv).

Vi besøgte det lille museum, som Wenky og hendes mand havde etableret på stedet, (effekter fra guldgravertiden). Vi forsøgte os herefter som guldgravere - der var 2, der var heldige at finde guld - den ene var Ole, der beskrev sit fund, som en guldklump.....det var nu nærmere på størrelse med et sandkorn, (et MEGET fint sandkorn).

 IMG_1256 0145

Der var 17 deltagere i jetboat turen på floden mellem klipperne og med en max. fart på 85 km/t - en fed oplevelse!

Lækker frokost med grillet lammekød og pølser af hjortekød og salater, (mad er en vigtig ting!).

Alle blev gjort klar til river rafting og blev klædt på efter alle kunstens regler. Det var en fantastisk oplevelse, som trods hårdt arbejde og lidt strabadser også gav tid til at nyde naturen.

Efter kaffe gik turen tilbage til Hotel Aspen, hvor der var annonceret grillaften. Kokken havde valgt, at lave maden og placere os indendørs, da det så ud til regn. Vi nød udsigten over søen og endnu engang dejlig mad.

Slut på endnu en dejlig dag fyldt med masser af historie fra guldgravertiden, fantastisk natur, fart og spænding.