mandag den 16. februar 2015

Mandag den 16. Februar 2015, Whakarewarewa

Skrevet af

Sidste fulde dag i New Zealand, som startede med den gode nyhed om at der er en god mulighed at Grethe og Ole kommer med hjem i morgen. På vejen hen til Whakarewarewa landsbyen fik vi lidt af historien om Hans Falck, der kom til landet. Udenfor landsbyen mødte vi vores guide, som fik os til at udtale det fulde maorinavn for deres landsby, og det var et rigtig langt ord. Der var et hus i landsbyen, hvor beboerne måtte forlade det for et stykke tid. En dag i køkkenet begyndte det at ryge op fra gulvbrædderne fra undergrunden, som gjorde at træet begyndte at rådne. Der var rigtig gang i dampene fra undergrunden, vandhullerne og mudderpolen. Et vandhul boblede afsted og så længe det gjorde det havde de ingen bekymringer. Desværre var Puhutu ikke ordentlig i gang da vi så den, men vi fik en god demonstration af hvordan de udnytter braks planten istedet. Inden frokost så vi deres maori show af dans og haka, hvilket var rigtig godt. Frokosten var deres Hangi taster, hvor de tilbereder maden i jorden og vandhullerne og det hele var saftig og dejligt.

0391 DSC02345 NZ-2015-1606

8 mennesker forlod selskabet og drog ud på eventyr til hobbiton. Vi blev hentet af en turistbus på busstationen og kørte til landsbyen, hvor vi blev sat af sammen med en turguide. Hele landskabet var som man så det i filmen, desværre kunne man ikke gå ind i hobbithullerne da der ikke var noget bag dørerne. Guiden fortalte blandt andet at køkkenhaven har rigtige grøntsager og at blommetræerne oprindeligt var æble- og pærettræer. Inden vi skulle med bussen igen, kunne man gå ind på the green dragon og få en øl el. cider, som var med i billet. Derudover kunne man købe bagværk, hvor de brugte deres grøntsager fra køkkenhaven. Det hele var pengene værd, men man skal være bare lidt fan af hobbitten og ringenes herre for at få det optimale ud af turen.

0404 0411 0412

Efter middagen kørte vi andre (altså dem der ikke skulle til Hobbiton ) med bus ud til de polynesiske bade. Alle på nær 3 ville i spabadene. Vi tog hver en "mælkekasse" til tøjet - klædte om  og tog brusebad i de meget store omklædningsrum. Mælkekassen placerede vi på reolvæggen ude ved spabadene, og så gik vi først i det 39 grader bad, efter et par korte svømmeture blev de fleste stående og nød varmen og den noget specielle lugt. Dejligt bassin med stådybde og 12 m langt. Nå, men videre til de lidt varmere og soppedybe bassiner, der var op til 41 grader, men her opholdt de fleste sig kun i kort tid - det gav simpelthen for meget hjertebanken og sved på panden. Derefter gik  næsten alle  tilbage til det første store bassin og slappede af. Og heldigvis nåede alle det, inden selskabet fra Japan fyldte hele bassinet. Efter badeturen og en tiltrængt is/øl deltes gruppen - nogen gik på shopping og nogen to hjem på hotellet.

Vi kom tilbage til hotellet lidt over seks og havde indtil kl. 19:30, hvor vi havde vores afskedsmiddag.