tirsdag den 24. februar 2015

Tirsdag den 24. Februar 2015, Tongariro National Park

Skrevet af Tove & Arne Nielsen

Gruppe 1, mødtes til morgenmad kl 05.00, herefter fik vi udleveret madpakker og 1 1/2 liter vand.

Turen startede i bus ud mod vandreområdet, undervejs samlede vi Tom og Shanes søn, Hays op, desuden deltog Lone.

P1010102 P1010120 P1010132

Efter 1 time i bussen var vi klar til vandreturen. Vi skulle have tøj med til alle slags vejr, for vi kunne møde mange vejrtyper undervejs. Sol, regn og kulde. Efter et par timers vandring holdt vi et stop ved et toilet. Og efter endnu et par timers vandring holdt vi middagspause, hvor vi spiste vores medbragte mad. Undervejs fortalte Tom og Hays om området, og de fortalte om maorikulturen. Bl.a. fik vi legenden om vulkanernes drabelige kampe, og hvorfor de nu ser ud som de gør!

På turen nedad så vi nedslagene af de store klippeblokke fra vulkanudbruddet Te Mari i 2012. De havde en speciel farve, de var gule i modsætning til det grå og røde i området. Udbruddet er stadig aktiv.

Sidste del af nedturen var lang og hård, især pga de mange trapper. Ialt gik vi 19,4 km, vi var oppe i en højde af 1967 meter og vi gik 8 1/2 time.

P1010152 P1010157 P1010165

Vi havde dejligt vejr til hele turen, det vekslede mellem skyet og sol og temperaturen var helt ok! Vi havde mange flotte udsigtspunkter undervejs.

Hjemme på hotellet brugte nogle tiden inden middag til at få vasket lidt tøj. Andre var i spa bad.

Gruppe 2, som bestod af 19 personer incl. Kirsten og Ewan mødtes til morgenmad kl 0730.

Herefter gik turen mod Tongariro National Park i tåget og diset vejr.
Efter et have sunget vores morgensang, klarede det dog fint op. Undervejs så vi mange marker med græssende får.

Vi samlede Tamari og hendes søn, Mikairi, op ved Tawhai Falls, hvor de førte os ind til vandfaldet, hvor scener til Hobbiton & Ringenes Herre er optaget.

Tamari fortæller også om, hvordan maorierne anvender de forskellige buske og træer til beklædning, tæpper, boliger og udsmykning. Vi kører videre til Tongariro Visitor Center, hvor vi bl. a. ser en film om maorikulturens opståen.

Herfra kører vi videre til parkeringspladsen ved skiliftene ved Mt. Ruapehu.

Her skal vi først op med en 2 personers lift, derefter en 4 personers lift, op i 2020 meters højde. Så alle ifører sig varmt tøj, huer/pandebånd og handsker. Og der bliver udleveret vandrestokke med besked om at ingen må gå ud på vandreturen uden stok!

I cafeteriet spiser vi vores medbragte madpakke, og så er vi ellers klar til vandreturen op til toppen. Nogle vælger at blive i cafeteriet, andre starter på turen op og vender om undervejs, men ca havdelen af gruppen gennemfører og når efter 1 time og 1 kvarter op i 2300 meters højde, desværre er det skyet, så det eneste vi ser er en uigennemtrængende hvid mur!

Vi nyder alligevel at være der og får taget nogle billeder, som dokumentation.

Nedturen går nemmere, selvom vi skal være forsigtige for ikke at falde, så efter 35 min er vi nede igen, hvor Ewan venter med varm cacao/kaffe og kage.

På hjemturen stoppede vi op ved flyvepladsen, her ventede ca 1/2 time på holdet, som havde været på Tongariro Crossing.

Vi fik en dejlig middag. Lækker mad Kiwi BBQ bestående af rejer på spyd, krydret lammepølse og grillet oksebøf. hertil salater. Og som dessert fik vi kaffe med kager.

Tom og Tamari deltog i middagen og fik en stor tak fordi de tog sig så godt og hjerteligt af os allesammen!

Efter middagen gik alle til ro efter en udfordrende dag.