fredag den 14. november 2014

Fredag den 14. November 2014, Rejsen til Ecuador

Skrevet af Erik og Kathrine

Udrejsedag og det skulle blive en laaang dag. Hjemmefra kl. 04.00 checke ind i Kastrup senest kl.05.00 og afgang mod Amsterdam kl. 06.00' hvor vi skulle mødes med Synnøve og den øvrige gruppe, som udgik fra Billund. Forud lå en 12 timers flyvning, hvor vi bl.a. skulle Atlanten.

001 002 003

Det fik mig til at mindes min første flyvetur over Atlanterhavet. Det var i 1963, vi var 2 unge landmænd, der skulle til Californien og arbejde ved landbruget. Da vi kom til check-in i København fik vi at vide at flyet til Los Angeles via Sdr. Strømfjord var overbooket og vi desværre ikke kunne komme med. Vi protesterede højlydt netop da flyet kaptajn kom forbi, han hørte problemet og sagde "der er lige 2 ledige pladser på 1. klasse, dem kan I jo få", og således havnede vi som Jeppe i baronens seng, mad og betjening som på en bedre restaurant, vin og drinks ad libitum og cognac til kaffen m.v.

004Nå tilbage til nutiden. I Amsterdam gik vi på et 777 fly navngivet 'Iguazu Falls' (verdens største vandfald, som ligger i Sydamerika) som skulle tage os til Ecuador. Ikke på første klasse men komfortabel og rigtig fin betjening og service, så vi kan rose Adventure Holidays for valg af KLM. I Quito lufthavn blev vi modtaget af lokalguiderne Mauro og Nick og blev installeret i en bus hvor Synnøve briefede os på vej til Otavalo - ca. 2 timer gennem et storslået landskab. Den første halvdel af turen var det så lyst at vi kunne nyde udsynet. Vi ankom til Casa Monjada ca. kl. 20.00 hvor vi skulle bo de næste 3 nætter. Vi blev straks budt på en velkomst middag, bestående af urtesuppe m. popkorn (egns specialitet), urte lasagne m salat og brød, frugtsalat og kaffe.

Efter en rejsedag på 24 timer var det ud til vores overnatningshuse, hvor vores bagage var blevet brag, nu er det tid til at se dyner.