søndag den 23. november 2014

Søndag den 23. November 2014, Cotopaxi

Skrevet af Søs og Frede

Efter to dage i Banos er der igen skiftedag.  Ved afgangen fra hotellet var der overskyet, så vi fik ikke set vulkanen Tungurahua, som vi havde håbet på.

På vej ud af byen så vi nogle af flugtvejene, som er etableret med henblik på evakuering i forbindelse med et nyt vulkanudbrud.

Området, som vi har kørt igennem i dag, er fantastisk frugtbar og opdyrket, og vi så mange steder små landbrugsparceller, selv op ad bjergskråningerne.

Vi passerede bilbyen Amboto, hvor der også findes store firmaer indenfor landbrugsmaskiner,

Pludselig stoppede bussen, og vi fik en mand med, som solgte billeder, som han havde malet på gedeskind. Salget gik godt, især af de små billeder.

På et af vores små stop tiltrak Fredes ben sig Lones opmærksomhed, da hun fik øje på de mange insektstik, og han kom under behandling.
261 262 264

Første mål for dagens tur var Nationalparken Cotopaxi, der er et beskyttet område på 34000 ha. Ved første stop i Nationalparken blev vi indskrevet, hvorefter turen gik videre op til lagunen, som ligger i 3800 meters højde. Her blev gruppen delt i tre hold. De to hold begav sig ud på en 2,6 km lang tur rundt om lagunen, hvor vi blev orienteret om fugle- og plantelivet af lokale guider. En rigtig flot tur og dejligt at få rørt benene. Det 3. hold var ude på en mindre tur. Vi havde håbet at skyerne var lettet, så vi kunne se toppen af vulkanen Cotopaxi, hvor der er sne hele året, men det glippede

Frokosten bestod af sandwich, som vores danske cafe dame, Vibeke, havde fremstillet. De var meget lækre. Til frokosten blev der serveret coca te.
266 269 IMG_0384

Efter frokosten var der tid til et lille museumsbesøg, hvor der blev fortalt om vulkaner. Under frokosten var det begyndt at regne, så nu var det bare om at komme i bussen og videre.

På vejen til Quito blev der fortalt om kokain og vi blev orienteret om byen, som vi skal besøge i morgen.

Vi blev indkvarteret på Stubels Suites & Cafe, og til vores store glæde håndhævede hotellet ikke loven om, at der ikke må sælges alkohol om søndagen, så vi kunne nyde både vin og øl til maden. Erik underholdt med sang og både han og Hans fortalte historier. Super god underholdning.