søndag den 9. november 2014

Søndag den 9. November 2014, Vulkanernes Boulevard

Skrevet af Lise og Hans.

Dagen starter med dejligt solskin. Vi har været tidligt oppe og har en lang køretur foran os.
Starten går kl. 8, og som sædvanligt er vi alle på pletten til tiden.

Lige udenfor byen på nogle skråninger ser vi steder med sten og lava fra vulkanen Tungurahua, som var i udbrud i 2010, der var også et mindre udbrud i 2012, hvor der ikke rigtig skete noget. Der er etableret flugtveje i tilfælde af nye udbrud. Vulkanen er stadig aktiv, og i dag ser vi røg fra den.

Vi kører igennem byer, som hver især kan noget særligt, - et sted står der flotte avokadotræer og her er mad dygtige til at dyrke grønsager, et andet sted laver de comboybukser og et tredie sted is.

Morgensangen foregår i bussen, nu kan vi alle snart sangen udenad.

Turen går ad vulkanernes boulevard, og snart kan vi se den 5875 meter høje vulkan Cotopaxi , som er vores mål i dag. Cotopaxi er verdens højeste aktive vulkan og har sne og is på toppen. Området omkring er meget brugt af klatrere fra hele verden. I 4800 meters højde er der bygget et refugium.

IMG_2704 IMG_2707 P1090190

I visirtorcenter ser vi blandt andet på plancher, der viser, hvordan klimaforandringer har ændret området, her er også en flot planche , som viser vulkanernes boulevard.

På cafeen får vi et glas Coca te, og Grethe giver chokoladefrøer, da hun har haft fødselsdag.

Vi kører lidt længere op til Cotopaxi Nationalpark, hvor vi skal ud at trave en tur omkring lagunen. Det er en fin tur,selv om det tordner og truer med regn. Vi kommer alle tørskoede tilbage til bussen , og pludselig plaskregner det.

DSCN9169 IMG_2719 P1090196

Da vi kører ned til vores frokoststed kan vi se, at der er faldet sne på toppen og der ligger sne i vejsiderne. På grund af vejret er cafeen fyldt op af mennesker,som har søgt ly for regnen, så vi spiser i bussen. Vi får lækre sandwich, som vores "kagedame" Vibeke i Banos har lavet.

Turen gå nu mod Quito, hvor vi skal bo i 2 nætter. Vi kører igen på Pan American Highway, men det var der nok ikke så mange, der opdagede, da de fleste i bussen blev ramt af en "morfar".

Vel ankommen til Quito og vores hotel blev vi indlogeret i fine værelser.

Nu har vi fået en dejlig middag, og kan glæde os til nye oplevelser i morgen.