søndag den 16. november 2014

Søndag den 16. November 2014, Cotacachi

Skrevet af Helle Christensen

En dejlig morgen, skyerne hænger lidt tungere end i går. På snakken høres der, at man her fået en bedre nattesøvn og det har ikke været så koldt. Dejlig morgenmad med ny variation- pandekager! Vi fik også en ny bus. Den var lavere og længere end den gamle, så vi måtte stige ind oppe på vejen. Vor nye chauffør hedder Jame. Vi kører ned af den kendte bjergvej og videre til bjerget Cotacachi. Bjerget kan vi fint nyde fra vort opholdssted, nu skal vi ud og vandre på det. Vores første stop er en gammel vulkansø. Søen hedder Cuicachi (marsvinesøen) Søen er et gammelt vulkankrater og man kan gå hele vejen rundt om søen. Inden vi tog vandreturen, så vi det Visitorcenter der lå ved kraterkanten. Der 14 km hele vejen rundt, men vi gik ikke så langt, jeg vil skyde ca. 5 km på knap 2 timer og det gik op og ned. Vi endte oppe i ca. 3100 meters højde. Det var en fin tur og vejret blev godt. Skyerne lettede og vi kunne se mere og mere af det flotte landskab. På turen havde de etableret stoppesteder, hvor vi kunne se et solur, et måneur, et offeralter, og et renselsesbad.

038 039 040

Efter vandreturen kørte vi til byen Cotacachi, hvor vi spiste på restaurant La Marquesu. Højdepunktet var at vi skulle smage marsvin. De blev præsenteret i fuld figur på majs og salat inden de blev skåret op. For nogen af os var det lidt fremmed, men det smagte ikke dårligt. Efter middagen var vi på shopping i byen, der er kendt for lædervarer. Der blev købt lidt af hvert, jakker, tasker, bælter og hittet var læderaber!

041 049 IMG_0106

Tilbage på Casa Mojanda blev der slappet af, hot pool, lidt vin og en frygtelig masse hygge. Aftenen bød på en dejlig overraskelse, lokale bønder spillede musik for os, og vi fik svinget dansebenet

Tak for en dejlig dag