tirsdag den 4. november 2014

Tirsdag den 4. November 2014, Kolibrier og vejen til Amazonas

skrevet af Inge Lis & Niels Arne

Panik kl. 06.00 om morgenen, Jyttes nøgle passede ikke til døren og hun kunne derfor ikke komme i vandretøjet til vandreturen. Men fik hjælp i "10 time" så både Jytte og manden kom med.

PB046834 DSCI0166 DSCN8802

De varme kilder blev godt brugt den morgen. Kl. 09.30 afgang mod Guango Lodge. På vejen ser vi olierør, pumpestationer samt Artisana, Vulkanen som forsyner 60% af Quito med varmt vand fra dens hot spring samt Thermal badet i Papallacta.

P1080984 P1080991 PB046839

På nuværende tidspunkt er temperaturen 14 gr. udenfor. Ecuador har ca. 130 kolibrier og er landet med de fleste kolibrier. Guango Lodge er en kæmpe park med 14-18 forskellige kolibrier som blev fotograferet mindst tusind gange.

Fantastisk smuk oplevelse. De fugle blev fotograferet af mange af mændene og jeg er næsten overbevidst om, at samme mænds koner aldrig er blevet fotograferet så meget. Hvortil Vagn han siger - han ser jo også sin kone hver dag.

P1090008  PB046857

Vi kører til indgangen af Amazonas og vegetationen ændrer sig. I området er der mange kvægfarmere og dermed stor mælkeproduktion.

Så kom vi til morgensangen i solskin som er skrevet af en kvinde fra Esbjerg, tænk over ordene og brug dem aktivt.

Vi er tæt på grænsen ind til Columbia og derfor er der meget militær i området, for at undgå indførsel af narkotika og indvandring af Columbianerne. Det er et tyndt befolket område - befolkningen søger til byerne. De lever af skovbrug, landbrug, olie og industri. Vi så rovfuglen - "voltere" - som vi efterfølgende har set mange gange.

Til frokost fik vi Taelape - den nationale fisk - på en sjov restaurant i højderne.

PB046869 DSCI0247 DSCN8853

Amazonas er den 21. provins - fremtidens provins !
I junglen er der flere forskellige stammer og mange forskellige dyrearter. Stammefolket var både jægere og gode til bruge bue, giftpile og spyd. Amazonfloden er en lang flod som bruges til transport og løber gennem Andesbjergene og flere lande i Sydamerika.

I Tena var vi på indkøb, temperaturen var da på 32 gr. - næsten til hedeslag - her er tillige høj luftfugtighed ! Nu kom vi til El Jardin Aleman Lodge som ejes af Dr. Bernhard som er tysker.

Vi skal bo her i junglen i 3 dage og bor ned til Mishualli floden som kommer ud i Napo River - 3 km længere nede. Napo River er en biflod til Amazonfloden. Hyggelig eftermiddag hvor vi slappede af i vores huse og "holdt bal på altanen" og så på aktiviteten på floden af de lokale.

Vi sluttede med en dejlig aftensmad midt i junglen.