fredag den 14. november 2014

Fredag den 14. November 2014, Sierra Negra

skrevet af Jytte og Jørgen

Vi er nu kommet til Isabella hvor vi er fordelt på 3 hoteller. vi blev hentet i bus for at blive kørt til restaurant Haklina Matata, hvor vi skulle smøre vores madpakker, som bestod af sandwich. Pebos specialsandwich er Nutella med ost. Vi sang morgensang og fødselsdagsang for Bente som blev 60 år.

PB147243 PB147244 PB147250

Derefter blev vi kørt op i højlandet, på vej derop så vi appelsintræer, kaffetræer og mango. Da vi kom til højlandet var det en del tåget.

Vi var delt i 2 grupper, dem der ville gå den lange tur på ca. 15 km. og dem der ville gå den korte på ca. 8 km. I dag skal vi op til vulkanen Sierra Negra som sidst var i udbrud den 30 oktober 2005. Den er 1 en af de 5 vulkaner som findes på øen. Det menes at det engang har været 5 øer, da der er fundet skildpadder med forskellig dna.

DSCN9367 P1090441 PB147258

Vi var med i den sidste gruppe. Vi gik stille og roligt og så på planter og fugle. Så en del Darwins finker, mockingbirds og en del andre fugle. Det spanske mos som voksede på træerne opsamlede vand fra tågen, som træerne så kunne få vand fra.

På vej derop fortalte vores guide om hvordan c.hospitality.swiss.com kombinerede religion og natur. En uge før jul gik de ud i naturen og samlede materialer,hver klasse lavede derefter dekorationer, krybbespil, samt klædte sig ud. Gik derefter rundt i byen for at vise befolkningen at de havde en udstilling som de kunne komme og se på.

DSCI0620 DSCI0622 IMG_1596

Vi gik i ca. 2 timer, så nåede vi til et udsigtspunkt hvor vi kunne se krateret, i starten var det tåget, men efter kort tid blev der klart vejr og vi kunne se hele krateret. Det er det ældste krater, på Isabella. På verdensplan er det den 2 største vulkankrater. Det er ca 10 km. i diameter. Da det var i udbrud i 2005 var der fest i byen, folk troede at det var fyrværkeri, men kunne se at der kom gnister og røg fra vulkanen. Det var kun på den ene side af krateret at lavaenn flød, på den anden side kunne man stå og se på det hele, det var meget turistvenlig, så folk valfartede op for at beundre det.

Vi gik lidt videre og fandt et pragtfuldt sted hvor vi kunne nyde vores medbragte madpakker. samtidig med at vi kunne se og beundre hele krateret.

DSCN9390 DSCI0630 IMG_2974

Vi gik stille og roligt tilbage og blev kørt ned til vores hoteller. Nu havde vi fri indtil kl. 16, hvor vi skulle mødes på en bar, hvor Bente gav en øl. det var meget hyggeligt, med sang og glade mennesker.

Om aftenen skulle vi køre op i højlandet for at spi på Hacienda Hauser, lidt en skam at det var mørkt, er sikker på at der var en god udsigt. På vej derop sad Karen og jeg og passede på 2 store lagkager. Bente blev fejret med sang, gaver og lagkage. Hun takkede for en dejlig dag.