lørdag den 1. november 2014

Lørdag den 1. November 2014, Marked i Otavalo

Skrevet af Bodil og Vagn

Efter en god nats søvn, fik vi en rigtig dejlig gang morgenmad.Vi kører ned til Otavalo , som har Sydamerikas største marked. På vejen ind så vi mange på vej til markedet. De var i deres finest tøj og bar på høns i sække m.v.

Vi startede med at besøge markedet for dyr. Virkelig en oplevelse, at se store grise i snor - levende høns med benene bundet sammen. Kalven der var blevet købt, blev læsset på en toyota ladbil og hjemad gik det!!

P1080775 P1080790 P1080808

Vi kørte lidt uden for byen og besøgt et sted hvor de solgte de rigtige Panama hatte. Rigtig mange fik købt hatte 25 $ pr stk. super flotte. På vejen ind til byen igen, fik vi selvskab af tre unge mennesker som sang nogle af deres lokale sange. De fortalte at de var ud af en søskendeflok på 11 og hver lørdag arbejde alle børn med at sælge tørklæder, dukker, armbånd m.v. , det var med til betale for deres skolegang.. Mange i bussen købte deres medbragte tørklæder og armbånd. De fortalte at skolegangen var delt i to hold. Et morgenhold og et eftermiddagshold således at børnene kan hjælpe med arbejdet.

Vi besøgte det store markedet inde i byen, hvor de sælger rigtig mange ting lavet af lama- og alpacca uld. Der var et enorm udbud af frugt og grønt. Rigtig mange madsteder hvor råvarerne blev tillavet på steder. Ikke noget med at der var noget på køl - fødevarerstyrelsen der hjemme ville gå helt i selvsving hvis de så forholdene, hvorunder de lavede mad.

PB016674 DSCN8603 DSCN8605

Det var en fascinerende at gå og betragte Ecuadorianerne i deres flotte tøj og næsten ingen af dem er over 160 cm. Husene i byen ser noget trøsteløse ud, men kikker man lidt efter, så har rigtig mange huse en fantastisk flot indgangsdør i enten smedejern eller træ.

P1080833 DSCI0055 P1080858

En dejlig frokost på Hacienda Chorlavi, med underholdning af nogle lokale danser.

Vi kører til Pescada De Pechuce, hvor vi så et flot vandfald og nogle basinger med kildevand.

Vejret var med sol, let overskyet og ca 24 grader.

I området gik en lillemor og passede en tyr kalv