torsdag den 27. november 2014

Torsdag den 27. November 2014, Besøg på Floreana

Skrevet af Airi og Ib

05.30 blev vi vækket af hanegal fra et nærliggende hønsehold, det passede godt for inden dagens morgenmåltid skulle baggagetaskerne være pakket til vores exit fra hotel Blue Marvin.

Vores hold "Sealions" påmønstrede skibet Gyouil, og selv om det var næsten havblik, lykkedes det kaptajnen at udnytte kapaciteten af de tre Yamaha-motorer, så vi fik en ordentlig vippetur og mens skumsprøjtet stod op over begge sider af båden, fik enkelte mulighed for at tjekke, om de leverede hundeposer var tætte.

IMG_0554  133

Efter et par timer lagde vi til på Leguankysten på Floreana, hvor dagens frokost skulle indtages. Leguanerne betragtede de ilandstene gæster og lod sig villigt fotografere uden at bevæge sig for meget, det var heller ikke tilfældet med den meget gamle skildpadde, der lå bag Hotel Wittmer.

På hotellet, der drives af efterkommere af den tyske familie, der i tidernes morgen som nogle af øens første beboere, havde valgt at bosætte sig på denne frodige ø, fik vi serveret grøntsagssuppe og en velsmagende gullasch baseret på stedets eget dyrehold.

Så blev det tid at finde snorkleudstyret frem, og efter en del forviklinger lykkedes det alle at få både våddragt, snorkel og svømmefødder, så dagens snorkeltur fra stranden kunne indledes.

138 142 149

Langs en stensætning blev der iagttaget mange farvestrålende fisk, en skildpadde og en sæl svømmede også rundt iblandt os.

Efter denne gode oplevelse gik turen videre mod øen Isabella, hvor de næste dage skal tilbringes. Vi fik ikke set nogen dyr gennem skumsprøjtet undervejs, men blev i havnen mødt af både fregatfugle og pelikaner, der fløj tæt hen over hovederne på os.

I taxa'er blev vi kørt til Hotel Marita, der lå lige ned til stranden, hvor vi under indkvarteringen kunne nyde solnedgangen over havet.

På en nærliggende restaurant fik vi serveret en velsmagende buffet, hvorefter denne natlige dagbog blev til, oven på dagens mange nye indtryk.