fredag den 28. november 2014

Fredag den 28. November 2014, Sierra Negra

Skrevet af Addi Søgaard

Vækkeuret ringede kl 6 - atter tidligt op. Vi fik en dejlig morgenmad sammen med Pepo og Nick. Taxaen hentede os kl 7.45, og vi kørte til en restaurant, hvor vi smurte madpakker og fik udleveret æbler, juice, chokolade og eksta vand. Så gik turen - ca 45 min i taxa op i højden til hvor vores vandretur skulle starte. Efter banos startede det "lange" hold først, vi gik op mod krateret ad en jordvej. Vi så masser af finker, mockingbirds, små gule fugle og glimt af Vermilion Flycatcher - en flot lille rød fugl med sort maske.

153 DSCN0814 P1050584

Efter en varm tur nåede vi krateret til vulkanen Sierra Negra kl ca 10.30. Et imponerende syn, det var helt klart vejr, så vi kunne se hele krateret - ca 10 km i diameter, og bagved i det fjerne kunne vi se kanten af en anden vulkan, Cerro Azul. Vi fik historien om udbruddet i 2005, hvor befolkningen den første dag lavede udflugter til kraterkanten for at tage billeder. Det blev dog forbudt allerede den næste dag.

Vi fortsatte - nu nedad - til et lille madpakke/snackstop på nogle bænke under et træ, dejligt med skygge. Efter naturbanos gik vi nu ud på lavaen - her var Vorherre nådig - det var overskyet. Det var et imponerende landskab med masser af kaktus, der groede i lavaen. Kort efter kunne vi se det smalleste sted af øen med havet på begge sider. Her var vi 3, der vendte om, mens resten fortsatte længere ud på lavaen. Vi tre gik tilbage til bænkene, hvor vi fik en hyggelig, tæt snak med en masse finker (og en lille "morfar" på langs).

P1050600 P1050602 DSCN0830

Resten af gruppen kom tilbage, og efter en kort pause gik turen tilbage. Da vi nåede krateret, var der begyndt at komme lidt skyer ned i, det var interessant at se det anderledes. Hastigt trav tilbage mod taxaerne, vi så hustru og barn til Vermilion Flycatcher, noget undseelig i farverne, men farmand ville ikke vise sig, så der blev ikke noget familiefoto.

IMG_0576 IMG_0588 IMG_0596

Kl ca 15 var vi ved taxaerne efter en dejlig tur med perfekt vejr - sol og skygge på de rigtige tidspunkter. Desværre kom Bodil tilskade med sin ankel, håber ikke, det er alvorligt. Hjemme på hotellet var der lige tid til et bad og en kort slapper, inden turen igen med taxa gik opad til The Hauser's Restaurant. Her havde Yvette og Bertel på 20 år bygget et fantastisk sted med god mad og en dejlig atmosfære. Vi fik salat, tomatsuppe, buffet med fisk, kylling og pasta med en speciel pesto. Til dessert fromage og kaffe/te. Vi fik også sunget nogle sange.

På hjemvejen et lille højdepunkt, vores chauffør fik øje på en lille ugle – Barnowl - i vejkanten. Den var vi ude at se. Den lettede, men vi så den igen i et træ.

Hjemme igen, træt, men det var en dejlig dag!