søndag den 2. november 2014

Søndag den 2. November 2014, Cotocachi

skrevet af Grethe & Orla

Det er den første søndag i november = "Alle sjælens dag" og ligesom i Danmark, er det denne søndag man mindes dem der er døde det sidste år. Man gør det dog lidt - eller noget anderledes i Ecuador. En stor del af befolkningen i klær sig det pæneste tøj man ejer - det gælder også børnene - så går man i kirke op ad formiddagen og efterfølgende spiser man frokost "i det grønne" - i dagens anledning = kirkegården ! Det er deres måde at mindes de afdøde.

På vores tur igennem Otavallo og Cotocachi mod dagens 1. aktivitet så vi mange familier i flotte dragter på vej til kirke.

P1080869 P1080876 P1080882

Vi kørte op til Cotocachi nationalpark og stoppede op ved visitor centret der ligger ved søen Cuicocha også kaldet Marsvin søen, (mere end 1500 m dyb) som ligger ved foden af den store vulkan Cotocacahi (4940 m) . Ved centret var det udsnit af de forskellige planter og blomster som findes i området. Mange specielle orkider gror og blomstrer ret så flot på trods af at det er i en højde på ca 3000 m. Herefter skulle vi ud på vandring langs søen, hvilket var ret krævende idet terænnet gik meget op og ned, hvilket satte mangen en lunge kapacitet på prøve i den tynde luft. Nogen gik længere end andre, men alle var enige om at det var enormt skønt at komme ud og brænde nogen kalorier af, og sjældent har en øl vel været mere på sin plads end da vi kom tilbage til bussen.

DSCN8635 PB026717 PB026725

Turen gik så tilbage til Cotocachi til en "spændende" frokost hvor Marsvin (Hamster) indgik som en del deraf med mulighed for at smage, hvilket de fleste gjorde.

Byen er kendt for sine enorm mange læderbutikker hvor der kunne købes fine læderartikler (tasker, bælter, punge osv) til rimelige priser. Mon ikke der blev købt en taske eller lign som der måske ikke lige var det store behov for ?

IMG_1091 PB026740 PB026745

Dagen bød også på 2 overraskelser: I bussen på vej tilbage til vor "residens" blev der tilbudt nok en vandretur på knap halvanden times varighed til et vandfald, hvilket de fleste af gruppen sluttede op om. En tur som også gik meget op og ned ad smalle stier og hvor lunge.kapaciteterne igen blev sat på prøve, Efter dagens middag kom overraskelse nr. 2: Et lokal orkester = 6 mand mødte op i vor spisesal og spillede lokal folkemusik, på specielle musik instrumenter, som for nogens vedkommende var lavet af dem selv, som f.eks flere Pan fløjter. De satte "gang i den" med deres specielle rytmiske sydamerikanske musik. En række borde var ryddet ud, så der også var plads til at danse, og et par unge mænd fra Casa Mojanda førte an med at byde damer op, og vupti så var alle med i dansen så godt som man nu formåede at følge deres danse måder. Det blev til mange musiknumre og indimellem gik dansen lystigt.

Således sluttede en god og oplevelsesrig dag incl. et par gode overraskelser.